i5 7500 ve GTX 1060 sistem uyumlu mudur?

╚/"-GG-"\

Centipat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
ASUS Prime B250M-K Intel B250 2400MHz DDR4 soket LGA1151 mATX anakart.

Intel kaby lake Core i5 7500 3.4GHz 6MB cache LGA1151 işlemci.

Power Boost BST-ATX400R 400W 120mm fanlı PSU.

Hi-Level 16 GB 2133MHz DDR4 HLV-PC17066D4-16G bellek.

Hi-Level Ultra 120GB 550MB-530MB/s 2, 5" SATA3 SSD HLV-SSD30ULT/120G + aparat

ASUS GeForce GTX1060 TURBO 6GB GDDR5 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı

Sistemde kullanılan parçalar bunlardır. Herhangi bir uyumsuzluk, bir sıkıntı ve ya ileride oluşabilecek bir problem var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizde varsa bu sistem, herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil, yalnız PSU'nun değişmesi lazım. Benzer bileşenleri ben de kullanıyorum, gerçek kullanıcı açısından söylemem gerekirse eğer oyun oynayan birisiyseniz piyasadaki oyunların en az %90'nında herhangi bir şekilde verim veya performans kaybı gibi sorunlarla karşı karşıya gelmeden rahat bir şekilde 1080p ultra-high ayar bandında işinizi görecektir, geri kalan CPU Intensive dediğimiz işlemciyi yiyip bitiren BF5 Online/AC:Origins gibi oyunlarda ise özellikle kalabalık veya NPC'lerin bol olduğu mekan ve sahnelerde işlemci darboğazına uğrarsınız, onun haricinde; kıymetini bilene halen kullanılabilir bir oyuncu sistemi benim gözümde.

Sistemde şuan böyle bir sorun var. İşlemci %100'de kullanılırken Ekran kartı %25-%35 max %60 kullanımın da genel olarak oyunların en düşük ayarlarda oynamama rağmen bu şekilde işlemci %100'de kullanılırken ekran kartı çok düşük kullanılıyor. Ayarları yükselttiğim de Ekran kartı bu gine %25 %60 arası gidip geliyor işlemci hala %100'de devam ediyor. FPS ise özellikle pubg'de 50 80 arası en düşük ayarlarda her şey kapalı iken 50 80 arası düşüp çıkıyor full ayarlarda daha gine aynı fps ler gine değişen bir şey yok. Benim anlamadığım neden bir işlemci %100'de kullanılır sürekli oyunlarda ve ekran kartı neden daha düşük %25 %60 arası kullanılıyor anlamıyorum bir yerde mutlaka bir sorun var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı