i5 7500 ve GTX 1060 sistem uyumlu mudur?

İşlemci mhz 3.65 mhz genel olarak oc zaten işlemci de yok diye biliyorum yanlış değilsem psu araştırıyorum şuan almak için garanti maalesef yok.
Oyunda MSI Afterburner ile frekans değerlerine bakar mısınız?
PSU olarak VS450, Xigmatek EN40704 ya da High Power 500W 80+ alabilirsiniz.

Oyunda MSI Afterburner ile frekans değerlerine bakar mısınız?
PSU olarak VS450, Xigmatek EN40704 ya da High Power 500W 80+ alabilirsiniz.

Antereman modunda açtım şuan fps normalde öyle değil :D
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Screenshot_4.png

Son düzenleme:
Sorun işlemci kanadından kaynaklı. GPU'nuz taş gibi. RAM'ler kaç Mhz'de çalışıyor BIOS'dan kontrol ettiniz mi? Bir de çevrenizde var ise 8GB da olsa başka marka/model bir RAM takıp test eder misiniz? Eğer yaparsanız sorunun RAM'lerden kaynaklı olup olmadığını anlarız. Bu da sizi 500-600 TL gibi bir meblağdan kurtarır.

Sorun işlemci kanadından kaynaklı. GPU'nuz taş gibi. RAM'ler kaç Mhz'de çalışıyor BIOS'dan kontrol ettiniz mi? Bir de çevrenizde var ise 8GB da olsa başka marka/model bir RAM takıp test eder misiniz? Eğer yaparsanız sorunun RAM'lerden kaynaklı olup olmadığını anlarız. Bu da sizi 500-600 TL gibi bir meblağdan kurtarır.

Ram 2133 mhz de çalışıyor tek kit ram 16 gb 2133 mhz çevremde alabileceğim maalesef yok.

Ram 2133 mhz de çalışıyor tek kit ram 16 gb 2133 mhz çevremde alabileceğim maalesef yok.

RAM'leri çift kanal 8x2 şeklinde değişim yapmanızı ve yeni bir güç kaynağını almanızı tavsiye ederim. Ayrıca önceden de söylediğim gibi oyunları 1080p ultra seviyesinde oynayın mümkünse; işlemci tabanlı oyunlarda düşük ayarlarda 4/4 standartındaki çoğu işlemci yetersiz kalıyor maalesef.

Sorun büyük ihtimalle işlemci de benim görüşüm tarafında.
Açıkçası şöyle diyeyim şuan işlemciyi değişip i7 6700- 6700k ve ya i7 7700- 7700k alsam nasıl olur.

Low ayarlarda oynamayı ısrar ediyorsanız, PUBG gibi bozuk bir oyun için elbette i5-7500 1060/1070 gibi kartlarla darboğaz yapar, ayrıca o dediğiniz işlemciler şu an çok fahiş saçma sapan fiyatlardan satılıyor, onun yerine anakart + işlemci + RAM'i satıp yeni ve çok çekirdekli bir sisteme geçin, açıkçası ben bu 7500 ve 1060'tan 1080p yüksek detaylarda neredeyse piyasadaki her oyundan fazlasıyla verim alabiliyorum, düşük grafikler için de 1060 almadım zamanında, şahsen çok rahatsız derecede güçsüz bir işlemci olsa, şu an bir dakika durmam, hemen değiştiririm bu sistemi.

Low ayarlarda oynamayı ısrar ediyorsanız, PUBG gibi bozuk bir oyun için elbette i5-7500 1060/1070 gibi kartlarla darboğaz yapar, ayrıca o dediğiniz işlemciler şu an çok fahiş saçma sapan fiyatlardan satılıyor, onun yerine anakart + işlemci + RAM'i satıp yeni ve çok çekirdekli bir sisteme geçin, açıkçası ben bu 7500 ve 1060'tan 1080P yüksek detaylarda neredeyse piyasadaki her oyundan fazlasıyla verim alabiliyorum, düşük grafikler için de 1060 almadım zamanında, şahsen çok rahatsız derecede güçsüz bir işlemci olsa, şu an bir dakika durmam, hemen değiştiririm bu sistemi.

Fiyatlar bayağı yüksek doğrudur. Şahsen ben ilk önce işlemci değişmeyi düşündüm şimdi ise gelen cevaplara bakıldığın da kasayı al çöpe at yenisini al hesabına döndü bu durum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı