Birçok oyunda FPS düşüşü sorunu yaşıyorum. 1 sene önce İtopya'dan toplu halde aldığım bilgisayarımda hiç sorun yaşamadım ama son zamanlarda BF 1'de ve GTA 5'de sıkıntılar çıkmaya başladı.
BF 1'de DX12 etkinken scope'u bile açarken aşırı derecede FPS düşüyor. Koşarken de aynı şekilde DX11'e alıp çözünürlüğü %200'e çıkarıp oynuyorum onda da düşüş oluyor. %100 çözünürlükte çok sıkıntı olmuyor ama görüntü beni tatmin etmiyor. İlk zamanlar bu sıkıntılar yoktu. GTA 5'deki sorun biraz daha farklı gibi. Oyunu 1920x1080'de oynayamıyorum kasmaktan. Ama çözünürlüğü 3840x2160'a alıyorum kasmıyor. Bir süre oynadıktan sonra düşüş başlıyor ve renderlamıyor oyunu ekran kartı sonra kendine gelince yine bir süre oynatıyor ve aynı sorun tekrarlıyor. Bu şekilde oynamaya çalışıyorum. İtopya bilgisayara baktı ama bir sıkıntı bulamadı. Battlefront 2'yi test etmişler DX12'yi açınca kasma olmamış ama emin olun evde denediğimde o oyunda da sorun devam ediyordu. Oyun zevkim falan kalmadı uğraşmaktan. Arkadaşlar sizce sorun nerede? Bana bir yardımcı olabilir misiniz lütfen? (Windows'um lisanslı ve güncel, oyunlar da Steam ve Origin'den satın alınmadır, crackli değildir.)
Bu sorunları ağır olarak GTA 5, Battlefront 2'de de yaşıyorum. Rainbow 6'de bazen FPS'im 144'den 80-90'a düşebiliyor. Birde eskiden bu PC'de yayın bile yapabiliyordum bu oyunları oynuyordum ama şuan sıkıntı çıkartıyor yayında yapılmıyor haliyle. Sizce işlemci mi yükseltsem bir etkisi olur mu? Yoksa başka bir parçada sıkıntı olabilir mi?