i5 7500 ve GTX 1070 sistem toplama

SSD olmadan olmaz. En az 120GB olmalı hatta mümkün ise 240GB. Böylesine performanslı bir sistem toplayıp sırf frekans hızı az daha fazla olan işlemci almaktansa SSD almak çok daha mantıklı ve performanslı olur.
En son attığım sistem de ssd kasıtlı olarak koymadım. Sebebi ise 120 ya da 240 gb lık ssd almaktansa 1 ay sabredip bursum yattığı zaman 480 500 gb lık bir ssd alma planım var aynı şekilde işlemci soğutucu da.
Yorumun için teşekkür ederim.

Özür dilerim tekrar rahatsız ediyorum şu nasıl? Ram hızı artıcak yanlış eklemişim kusura bakmayın.
Eki Görüntüle 239324

Sistem gayet iyi olmuş ama 1600X'in kendi soğutucusu yok sanırsam. SSD sonradan alınabilir, sistemin hayati parçalarını kısmaya gerek yok.

Gene geldi "SSD sonradan alınabilir" lafları. Biraz öğrenmeye, gelişmeye açık olun. Hayatınızda hiç SSD kullandınız mı? SSD artık 2000 TL ve üstü sistemlerde olmazsa olmaz bir bileşendir. Artık SSD sistemin "hayati" bir parçasıdır. Sistemin hangi hayati parçasından kısacaksın ayrıca? Böyle altı boş bir şekilde konuşmayın. Somut örnekler vererek konuşun.

SSD sonradan alınabilir, sistemin hayati parçalarını kısmaya gerek yok.
Geçen ki konuda i5 6500 1070'e darboğaz yapıyormuş, 6600 ise yapmıyormuş. Ve şimdi burada da saçmalamaya başlıyorsun. Arkadaşım bence sen çok emin konuşma. SSD sonradan alınabilir diye bir şey yok. 10 yıl geriden geliyorsun herhalde sen. SSD olmazsa olmaz artık. Kafanıza yerleştirin şunu.

Geçen ki konuda i5 6500 1070'e darboğaz yapıyormuş, 6600 ise yapmıyormuş. Ve şimdi burada da saçmalamaya başlıyorsun. Arkadaşım bence sen çok emin konuşma. SSD sonradan alınabilir diye bir şey yok. 10 yıl geriden geliyorsun herhalde sen. SSD olmazsa olmaz artık. Kafanıza yerleştirin şunu.

Kime göre neye göre? Sağa sola atar yapacağına adam gibi anlat. Adam belki 30 sn fazla beklemek istiyordur? Onun yerine RAM'ini ya da işlemcisini yükseltmek istiyordur. Evet 10 yıl geriden geliyorum o yüzden Ryzen öneriyorum. SSD sonradan alınabilir ama işlemciyi sonradan yükseltmek pahalıya patlar. SSD başka bileşenlere bağımlı değil. i5 6500'in darboğaz yapmadığını bana kanıtlasana? GTA V'de neredeyse %95'lere dayanıyor işlemci. Şimdi ben yeni sistem toplayan adama bu işlemciyi mi önereyim? Sonra ana avrat saysın bana yeni sistem alıyoruz 1 sene dayanmadı diye. SSD nereye olmazsa olmaz? Ben yararsız demiyorum ki sonradan alınabilir diyorum. SSD almayı mı tercih edersin yoksa bir düşük işlemciyi mi?

Arkadaş gayet adam gibi anlatmış. Sen sağa sola sallamayı bırak bence. Hala diyorum somut, altı dolu olan örnekler verin, yok. Gen "işlemciden kısmaktansa SSD almam" gibi içi boş cümleler. Kimse ondan kıs da performans düşüklüğü yaşansın demiyor zaten. Bir yerlerden uydurup durmayın. Ayrıca sen kalkıp da I5 6600 gibi modellere de düşük işlemci dersen ayrı bir komik duruma düşersin zaten.

i5 6500'in darboğaz yapmadığını bana kanıtlasana? GTA V'de neredeyse %95'lere dayanıyor işlemci.
Geri kalan sorularını cevaplamaya gerek yok, sende kalsın. Sen de bana 6600'ün darboğaz yapmadığını kanıtla hadi. 6500'den ortalama olarak %10 daha iyi bir işlemci darboğaz yapmazmış. O zaman ben de G4560 değil de G4620 alayım RX 570 ile hiç darboğaz yapmasın.

Arkadaş gayet adam gibi anlatmış. Sen sağa sola sallamayı bırak bence. Hala diyorum somut, altı dolu olan örnekler verin, yok. Gen "işlemciden kısmaktansa SSD almam" gibi içi boş cümleler. Kimse ondan kıs da performans düşüklüğü yaşansın demiyor zaten. Bir yerlerden uydurup durmayın. Ayrıca sen kalkıp da I5 6600 gibi modellere de düşük işlemci dersen ayrı bir komik duruma düşersin zaten.

Anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Ben i5 6500 kötü işlemci demedim. GTX 1070'e ağır kalır dedim. Neyin somut örneği onu anlamadım. Burada oyun PC'si önerisi veriyoruz. SSD'nin oyun FPS'ine bir katkısı var mı? Yoksa SSD için işlemci düşürüp darboğaz mı yaşayalım size göre?

Anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Ben i5 6500 kötü işlemci demedim. GTX 1070'e ağır kalır dedim. Neyin somut örneği onu anlamadım. Burada oyun PC'si önerisi veriyoruz. SSD'nin oyun FPS'ine bir katkısı var mı? Yoksa SSD için işlemci düşürüp darboğaz mı yaşayalım size göre?
Her şey FPS değil. Anlayın artık şunu. 10 FPS yüksek alacaksın diye yapmadığınız saçma sapan savunma kalmadı. SSD gereksiz bir şey olsa buradaki 2 insan sizin gibi kalın kafalılarla uğraşmaz herhalde. Konuyu açan kişinin de kafasını karıştırıyorsunuz.

Burada oyun PC'si öneriyormuşmuş. :D Bak bir bakiyim hangi oyun bilgisayarında SSD yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı