i5 7500 ve GTX 1070 Ti darboğaz

xuadrox

Decapat
Sistemim:

i5 7500
ASUS GTX 1070 Ti advanced
16 GB RAM
H110M4-C2H
1 TB

Bilgisayarımın darboğaz olduğundan şüpheleniyorum, darboğaz oluyor mu acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye yük bindiren oyunlarda olabilir ama onda da performans kaybı yaşayacağını düşünmüyorum. Yani işlemci %100 kullanılıyorken ekran kartı da %95 falan kullanılır heralde. Diğer şekilde darboğaz olacağını sanmıyorum. 2K monitör demek çözünürlük demek. 2560x1440 çözünürlüğünde bir monitör kullanırsan işlemciye binen yük minimum olup ekran kartına binen yük maksimum olur. Bu sayede darboğaz hiçbir şekilde söz konusu olmaz. Arkadaşlar onu söylemek istiyor yani. Bir de darboğazdan şüphelendiğin yerde bir oyun içi MSI Afterburner ile SS at ona göre bir şey söyleyelim.

İşlemciye yük bindiren oyunlarda olabilir ama onda da performans kaybı yaşayacağını düşünmüyorum. Yani işlemci %100 kullanılıyorken ekran kartı da %95 falan kullanılır heralde. Diğer şekilde darboğaz olacağını sanmıyorum. 2K monitör demek çözünürlük demek. 2560x1440 çözünürlüğünde bir monitör kullanırsan işlemciye binen yük minimum olup ekran kartına binen yük maksimum olur. Bu sayede darboğaz hiçbir şekilde söz konusu olmaz. Arkadaşlar onu söylemek istiyor yani. Bir de darboğazdan şüphelendiğin yerde bir oyun içi MSI Afterburner ile SS at ona göre bir şey söyleyelim.

Çok teşekkür ederim birşey söylemek istiyorum yani bugün içinde monitör alacağım 144hz 1 ms şeklinde ve daha ilerleyen zamanlarda işlemcimide değiştireceğim için gerek olurmu sizce 2k monitöre ?

Her şeyden önce siz anakartınızı değiştirin. Böyle güzel sisteme öyle anakart hiç olmamış. Gerçekten yavaş bir yonga setine sahip anakartınız, en düşük H110 yani.

Çok teşekkür ederim birşey söylemek istiyorum yani bugün içinde monitör alacağım 144hz 1 ms şeklinde ve daha ilerleyen zamanlarda işlemcimide değiştireceğim için gerek olurmu sizce 2k monitöre ?
Bütçe varsa 2K 144 Hz bir monitör alabiliyorsanız onu alın. Bende de 1070 Ti var ben de aynı özellikte bir monitör alacağım umarım yakın zamanda. İleride parça yükselteceğin zaman en azından monitörün elinde hazır olur artık yeni çıkan yüksek seviye ekran kartları için 1080p pek mantıklı değil.

Yani şöyle bottleneck calculator diye bir site var orda test ediyorum %23 darboğaz çıkıyor ve önerdiği işlemci amd ryzen 5 1600x sizce haklımı o site ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı