i5 7500 ve GTX 970 sistem ısınma sorunu

atakanbzkrt94

Hectopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz günlerde oyun ve performans adına orta halli yeni bir sistem topladım. Bunları gösterecek olursak,

• - Anakart: Asus Prime B250M- K
  • - İşlemci : Intel Core i5 7500 Soket 1151 3.4 GHz 6MB Önbellek 14 nm
  • - RAM : Corsair 8 GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400 MHz CL14 Single Ram
  • - Ekran Kartı : Asus GeForce GTX 970 ROG STRIX GDDR5 4 GB 256 Bit Dx12
  • - Kasa : XIGMATEK praxis 1801-600w MidT

Sistem yukarıdaki gibi ancak sistemi toplayalı 3 hafta olmasına rağmen aşırı derecede ısınma (oyun içi ekran kartı : 60 derece işlemci : 50 derece ) problemi yaşamaktayım. Kasanın fanı yetersiz olduğunu düşünüyorum ve kasayı değiştireceğim. Onun haricinde bu kadar ısınmasını normal olarak bulmuyorum, anakartın tüm yükü ekran kartına yüklemesi gibi durum duydum ne kadar doğrudur bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Anakart ile işlemci uyumluluğu hakkında bilgim var fakat anakart - ekran kartı uyumluluğu diye bir durum söz konusu mudur? Uzun lafın kısası ısınma problemi adına bu sistemde yanlış olan bir şey var mı? Neden çok ısınıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundayken ekran kartının 60, işlemcinin 50 derece olması gayet normal. Hatta güzel değerler. Neden rahatsız oldunuz bu değerlerden? Ben bir sorun göremiyorum.

Kasaya ve ekran kartına el değmiyor açıkçası, ölçtüğüm değerler oyunların ilk 5-10 dakikalık kısımları gitgide artıyor tabiki. Beni oldukça rahatsız ediyor ve servise yolladım, öncesinde bilgisayardan daha iyi anlayan insanlara da gösterdiğimde el ile hissedilen sıcaklığın çok yüksek olduğunu fark ettiler yani sorun aynı zamanda kasanın sirkülasyonu da kötü olabilir midT kasa ve fan sayısı yetersiz. Ayrıca Laptop tan bahsediyorsun kardeş 5 sene boyunca laptop kullandım normal yani , masaüstü kasasıyla ve soğutmasıyla bir olamaz tabiki.

İşlemciden yana bir sıkıntım yok zaten aynı işlemci sogutma sistemi daha iyi oldduğu için 40-45 derecede de çalışan arkdaşlarımda var. Ama ekran kartı stokta kalan son üründü ve şehirdışından getirildi teşhir üründe olabilir ve VATAN' dan 1800 TL lik ekran kartını 930 TL ye aldım açıkçası endişelendiren durum bu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı