i5 760 Sistem formattan birkaç gün sonra yavaşlıyor

CaIamity

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Verbatim Vi550 S3 Sata3 SSD
Ekran kartı
MSI GTX 750 Ti
Anakart
ASUS P7P55D-E LX
İşlemci
i5 760 4 core cpu
Problemim şu: Windows 10 yüklü USB'den Windows 10 kurulumu yaptıktan sonraki ilk iki-üç gün içerisinde PC'nin hızı tatmin edici düzeyde olmasına rağmen iki-üç gün sonra bilgisayarınızda önemli kalite iyileştirmeleri ve güncellemeler eksik diye sağ altta görev çubuğunda bir simge çıkıyor ve tam da bu simge çıktıktan sonra PC yavaşlıyor, oyunlardaki yüklenme süreleri 15 saniyeden 40 45 saniyelere çıkıyor, aşırı rahatsız edici oluyor. 7-8 defa format attım son bir ayda, hep aynı şekil 2-3 gün sonra o simge çıkıyor ve PC yavaşlıyordu. Win Update her zaman açık, kapatmıyorum. PC bayağı eski.

Problemim şu: Windows 10 yüklü USB'den Windows 10 kurulumu yaptıktan sonraki ilk iki-üç gün içerisinde PC'nin hızı tatmin edici düzeyde olmasına rağmen iki-üç gün sonra bilgisayarınızda önemli kalite iyileştirmeleri ve güncellemeler eksik diye sağ altta görev çubuğunda bir simge çıkıyor ve tam da bu simge çıktıktan sonra PC yavaşlıyor, oyunlardaki yüklenme süreleri 15 saniyeden 40 45 saniyelere çıkıyor, aşırı rahatsız edici oluyor. 7-8 defa format attım son bir ayda, hep aynı şekil 2-3 gün sonra o simge çıkıyor ve PC yavaşlıyordu. Win Update her zaman açık, kapatmıyorum. PC bayağı eski.
Sisteminiz göründüğü gibi eski windows 10'da düzgün çalışmayabilir.

Sorun o olabilir, yeni seyler agir geliyordur. Sen Windows 10 kuruyorsun 0 oluyor, guncelleme yukledikce sisiyor. 15 yil oncesinin islemcisi, RAM'ler de o zamanin, o zamanlar 2 GB RAM uff iyi diyordun, simdi Chrome acilisi 2 GB'den yapiyor.

Formattan sonra windows güncellemeleri yapmayın. o zaman bir sorun olmayacaktır. Güncellemelerin amaçlarından 1 tanesi de donanım yükseltmenizdir.

Sistem yetersiz ama yinede bu testleri yapın bir kontrol edelim.

Sistem yetersiz ama yinede bu testleri yapın bir kontrol edelim.

Hocam söylemeyi unuttum güncelleme simgesi sonrası öncesi ssd okuma yazma hızında fark yok cpu sıcaklıklarımda fark yok ekran kartında fark yok

Sorun o olabilir, yeni seyler agir geliyordur. Sen Windows 10 kuruyorsun 0 oluyor, guncelleme yukledikce sisiyor. 15 yil oncesinin islemcisi, RAM'ler de o zamanin, o zamanlar 2 GB RAM uff iyi diyordun, simdi Chrome acilisi 2 GB'den yapiyor.
Hocam sıkıntı hep aynı şekilde iki üç gün sonra güncelleme istemesi

Fark var mı diye sormadım :)
Neyse doğru şekilde yorumlayabiliyorsan ve disklerde sorun yoksa yapacağın bir şey yok. Wİn 10 için sistemin yetersiz kalıyor. Dilersen güncellemeleri komple kapatabilirsin.
Hocam buradaki olay pcnin tatmin edici hızda iken bir anda yavaşlaması zaten o yüzden fark yok dedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı