i5 7600 ve GTX 1060 sistem toplama

Umut Yazar

Kilopat
Daha fazla  
  • Ekran Kartı --- MSI GeForce GTX1060 GAMING X 6GB --- 1470 TL
  • İşlemci --- Intel Core i5-7600 --- 1017 TL
  • Anakart --- MSI H270 Tomahawk Arctic --- 657 TL
  • Bellek --- HyperX Fury Black 16GB Kit 2666MHz --- 634 TL
  • HDD --- WD 3.5″ 1TB Caviar Blue 7200 RPM --- 228 TL
  • SSD --- Samsung 850 EVO 250GB --- 460 TL
  • Kasa + PSU --- CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-01 80PLUS 600W --- 435 TL

Toplam 4900 TL.

Arkadaşlar böyle bir sistem topladım. Birkaç sorum olacak ve aynı fiyata başka sistemler önerir misiniz? (Intel işlemcili)

1. Anakart üzerinde 2400 MHz yazıyor, alacağım RAM'ler 2666 MHz. Burada nasıl bir sorun olur ya da ne yapmalıyım?
  2. Bu sistemi alıp yanına bir de 144 Hz monitör mü alayım yoksa bu sistemi biraz yükseltip 60 Hz eski monitörümle devam mı edeyim?
  3. Aynı bütçede ekran kartını 1070'e yükseltip diğer malzemeleri düşürerek nasıl bir sistem kurarım?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD sonradan alınabilir veya GTX 1070 2 fanlı olan Gigabyte modeli seçilebilir ve 120 GB SSD alınabilir.

capture-20170606-195242.png

HDD sonradan alınabilir veya GTX 1070 2 fanlı olan Gigabyte modeli seçilebilir ve 120 GB SSD alınabilir.

Öneriniz için teşekkür ederim. Acaba seçtiğim anakart ile sizin yazdığınız anakart arasındaki farklar nelerdir? 3200 MHz olduğunu görüyorum ve OC li olduğunu görüyorum. Biraz anlatır mısınız? Kendime uygun anakart bulamıyorum f/p ürünü.

Asus B350M-A Prime 3200 MHz(OC) AM4+ mATX

Bu ürünü önerme nedeniniz nedir? Benim seçtiğim ile arasındaki farklar nelerdir? Seçtiğim ürün daha düşük frekanslı ama neredeyse iki katı daha yüksek fiyatlı.

Asus B350M-A Prime 3200 MHz(OC) AM4+ mATX

Bu ürünü önerme nedeniniz nedir? Benim seçtiğim ile arasındaki farklar nelerdir? Seçtiğim ürün daha düşük frekanslı ama neredeyse iki katı daha yüksek fiyatlı.

benim seçtiğim anakart oyun için özelleştirilmemiş ve sanırım siz intel için olandan bahsediyorsunuz. AMD işlemci için olan seçtiğim anakart tamamiyle yeterli ve dayanıklı zaten 2 yıl yerine 3 yıl üretici garantisi var ayrıca seçtiğim kartta 1 adet pcı e slotu bulunuyor zaten 1070 ile sli yapılmıyor bildiğim kadarıyla. Anlayacağınız gereksiz yere fazla para vermeye hiç gerek yok bütçenizi daha gerekli yer olan işlemci gibi parçalara aktarabilirsiniz. ( not ssd almazsanız mutlaka ram hızını arttırın hemen olmasada hız aşırtma için işlemci soğutucu alabilirsiniz.)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı