i5 7600K anakart önerisi

NsLion

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
i5 7600k işlemcide karar kıldım ve bunun için anakart arayışındayım. Technopat'ta da birçok konu var bununla ilgili ve bu işlemci için Z Serisi bir anakart almak tavsiye edilmiş. Baktığımız zaman 1151 pin olan farklı seri anakartlar da var. Neden Z serisi kullanmak lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü işlemcinin çarpan kilidi açık, overclock edilebiliyor. Bunu da gerçekleştirmek için Z serisi bir anakart gerekiyor. Bu yüzden Z serisi anakart kullanman lazım. Eğer K ibaresi bulundurmayan bir işlemci alacaksan B250 veya H270 anakart yeterli olacaktır.

Z ile başlayan anakartların overclock yeteneği var ve sizin k ibareli işlemciniz OC destekliyor. Bütçe söylerseniz ona göre tavsiyede bulunuruz.
Bir de işlemciyi yeni alacaksanız almayın 8. nesil intelleri bekleyin derim.

i5-7600K Kaby Lake ailesinden olduğu için Z270 anakart almalısın.

Skylake olsaydı(6600 vs.) Z170 veya B150 alabilirdin.

İşlemcin hız aşırtma desteği sağladığı için yine aynı şekilde buna destek veren anakart Z270 serisi.

Ben B250'lerden alsam olmaz mı? OC yapmayacağım. Kendi hızı yeterli benim için.

O zaman neden 7600K alıyorsun? i5 7500, 7600 alsaydın... İleride yaparsın belki. Z serisi al. Bütçen ne kadar?
Hocam listede 7600'ü göremedim. Intel hakkında çok bilgim yok sanırım orada saçmalamışım. Evet şimdi taşlar yerine oturdu aslında. i5 7600 alacağımı varsayarsak hangi anakartı almalıyım? Gaming olmasın ama.

Daha almadın mı? i5 7500 alacaksan B serisi bir anakart alabilirsin. B250 bazooka gibi.
Yok almadım, iyi ki de almamışım. Tamamdır B250 bakayım.

Hocam şu seçim iyi mi?
  • İşlemci: Intel Core i5 7600
  • Anakart: Asus B250M-A Prime 2400 MHz
  • RAM: G.Skill 8GB RipjawsV DDR4 2400 MHz CL15

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı