i5 7600K için en iyi ekran kartı

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.692
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Merhaba,

i5 7600K için darboğazı en aza indirgenmiş şekilde bir ekran kartı arıyorum. IPS panel 144Hz 1080P çözünürlükte monitörüm var. Ne işlemci mi, ne de başka bir parçayı değiştireceğim. Belki RAM eklemesi yaparım, o bir etken değil zaten. AMD kesinlikle düşünmüyorum ekran kartında. 2060 ile 2060 Super arasında kaldım. 2070 kesin sıkıntı çıkartır, optimizasyonu iyi olan oyunlarda da 2060 ve Super iyi iş yapar diye düşünüyorum.

Bu test 7500 ile yapılmış. PUBG harici oyunlarda GPU kullanımı hep CPU kullanımından yüksek. Ama CPU kullanımı en az %70 gördüm. 7600K güzel bir OC ile 2060 ve Super modelini kaldırır diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba,

i5 7600K için darboğazı en aza indirgenmiş şekilde bir ekran kartı arıyorum. IPS panel 144Hz 1080p çözünürlükte monitörüm var. Ne işlemci mi, ne de başka bir parçayı değiştireceğim. Belki RAM eklemesi yaparım, o bir etken değil zaten. AMD kesinlikle düşünmüyorum ekran kartında. 2060 ile 2060 Super arasında kaldım. 2070 kesin sıkıntı çıkartır, optimizasyonu iyi olan oyunlarda da 2060 ve super iyi iş yapar diye düşünüyorum.

En fazla 1660 Super veya 1660 Ti besleyebileceğini düşünüyorum. 9400F bile bazı oyunlarda RTX 2060 besleyemezken bu işlemci mi 2060 Super besleyecek?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu oyundan çok daha fazla işlemci kullanan oyunlar var. Bu oyunda bile işlemci ekran kartını ucu ucuna besleyebiliyor. Güzel bir overclock ile belki 2060 denenebilir ama yine de bazı oyunlarda darboğaz yapacaktır.

Bunda da işlemci 4.8 GHz yapılmış. 1070 ile 1660 Ti performans olarak benzer olduğu için onu 1660 Ti gibi de düşünebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

i5 7600K için darboğazı en aza indirgenmiş şekilde bir ekran kartı arıyorum. IPS panel 144Hz 1080p çözünürlükte monitörüm var. Ne işlemci mi, ne de başka bir parçayı değiştireceğim. Belki RAM eklemesi yaparım, o bir etken değil zaten. AMD kesinlikle düşünmüyorum ekran kartında. 2060 ile 2060 Super arasında kaldım. 2070 kesin sıkıntı çıkartır, optimizasyonu iyi olan oyunlarda da 2060 ve super iyi iş yapar diye düşünüyorum.

ASUS ROG STRIX RTX 2060 OC öneririm. Ya da 1660 Ti süper alabilirsiniz.

Ortalama farkı şöyle @55superx
Ciddi derecede tek çekirdek farkı var. %20'den fazla. Çoklu çekirdek farkı ise %14. Tek çekirdek daha önemli oyunlarda.
1572875446230.png

Ciddi derecede tek çekirdek farkı var. %20'den fazla. Çoklu çekirdek farkı ise %14. Tek çekirdek daha önemli oyunlarda.
Eki Görüntüle 455715
Ben stok hızları karşılaştırmıştım. Güzel bir overclock ile 2060 besleyebileceğini alta ekledim. Özellikle 2. attığım videoda 1070 ile GTA 5 az da olsa darboğaz olduğunu ve diğer oyunlarda da yüzde 80 üstü gördükten sonra 2060 üstünü asla tavsiye etmem. İleriye dönük 2060 süper de alınabilir ama çoğu oyunda 2060 performansının üstüne çıkamaz.

Eki Görüntüle 455715
Güncel oyunlarda çekirdek sayısı daha önemli. 9350KF 7600K'dan daha iyi ancak 5 GHz olmasına rağmen çoğu oyunda 9400F ve 2600X'in gerisinde kalmış.

Merhaba,

i5 7600K için darboğazı en aza indirgenmiş şekilde bir ekran kartı arıyorum. IPS panel 144Hz 1080P çözünürlükte monitörüm var. Ne işlemci mi, ne de başka bir parçayı değiştireceğim. Belki RAM eklemesi yaparım, o bir etken değil zaten. AMD kesinlikle düşünmüyorum ekran kartında. 2060 ile 2060 Super arasında kaldım. 2070 kesin sıkıntı çıkartır, optimizasyonu iyi olan oyunlarda da 2060 ve Super iyi iş yapar diye düşünüyorum.
Hocam 1080p monitörüm var diyorsun 2060 alacağım diyorsun ne gereği var :D 1080 işini rahatlıkla görür. Bak adam açıklamış 1080p ekran kartlarını
. Zaten parça değişmeyeceğim diyorsun. 2060 alacaksın, faydalanmak için grafikleri açacaksın ama monitörün 1080p kalitede gösterecek.Sana tek tavsiyem kullanmayacağın teknolojiye para yatırma.(monitörü 4K yaparsan o zaman 2000 serisi kartları kesinlikle al)

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı