i5 7600K için en iyi ekran kartı

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.744
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Merhaba,

i5 7600K için darboğazı en aza indirgenmiş şekilde bir ekran kartı arıyorum. IPS panel 144Hz 1080P çözünürlükte monitörüm var. Ne işlemci mi, ne de başka bir parçayı değiştireceğim. Belki RAM eklemesi yaparım, o bir etken değil zaten. AMD kesinlikle düşünmüyorum ekran kartında. 2060 ile 2060 Super arasında kaldım. 2070 kesin sıkıntı çıkartır, optimizasyonu iyi olan oyunlarda da 2060 ve Super iyi iş yapar diye düşünüyorum.

En fazla 1660 Super veya 1660 Ti besleyebileceğini düşünüyorum. 9400F bile bazı oyunlarda RTX 2060 besleyemezken bu işlemci mi 2060 Super besleyecek?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu oyundan çok daha fazla işlemci kullanan oyunlar var. Bu oyunda bile işlemci ekran kartını ucu ucuna besleyebiliyor. Güzel bir overclock ile belki 2060 denenebilir ama yine de bazı oyunlarda darboğaz yapacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bunda da işlemci 4.8 GHz yapılmış. 1070 ile 1660 Ti performans olarak benzer olduğu için onu 1660 Ti gibi de düşünebilirsiniz.

İ5 9400F rahatlıkla 2060 super besler.

Hocam 1080p monitörüm var diyorsun 2060 alacağım diyorsun ne gereği var :D 1080 işini rahatlıkla görür. Bak adam açıklamış 1080p ekran kartlarını
. Zaten parça değişmeyeceğim diyorsun. 2060 alacaksın, faydalanmak için grafikleri açacaksın ama monitörün 1080p kalitede gösterecek.Sana tek tavsiyem kullanmayacağın teknolojiye para yatırma.(monitörü 4K yaparsan o zaman 2000 serisi kartları kesinlikle al)

1080 ve 2060 arasında taş çatlasa 10 fps fark var. Ayrıca RTX daha yeni ve geliştirilebilir bir teknoloji. Güncellemelerle birlikte birkaç aya kalmaz o en fazla 10 FPS olan fark 5'e iner belki en fazla. Hem de daha güncel bir karta sahip olmuş olurum. Ayrıca 1080'in fiyatı 2060'a göre neredeyse iki kat daha pahalı diye biliyorum, neden bir de eski teknolojiye o parayı veriyim ki?

RTX 2060 yerine RX 5700 XT öneririm:

Bence serin çalıştığı ve yanlış overclock yapılmadığı sürece iki kart da bozulmaz hatta hız olarak AMD kartlar daha uzun ömürlüdür. AMD RX 5xx serisinde hep performans arttırırken Nvidia 10xx serisi sürücülerle yavaşlatılıyor.

O modelin termal pedleri sorunlu.
Bence serin çalıştığı ve yanlış overclock yapılmadığı sürece iki kart da bozulmaz hatta hız olarak AMD kartlar daha uzun ömürlüdür. AMD RX 5xx serisinde hep performans arttırırken Nvidia 10xx serisi sürücülerle yavaşlatılıyor.
Ben Gtx 1060 kullanıyorum ama herhangi bir yavaşlama yaşamadım. Ben de mi sıkıntı var?

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı