i5 7600K ve GTX 1070 Sistem Toplama

DarkMallet

Hectopat
Daha fazla  
Kafamda takılı kalmış birkaç soru var. Onları burada paylaşmak istedim çünkü zanlımca yeterli bilgi ve deneyime sahip olmayışımdan dolayı bu sorulara kesin ya da büyük oranda doğru cevaplar getiremedim. Şöyle bir bilgisayar sistemi topladım ve alışverişi yapacağım yer de amazon.de sitesi, kargo ücretsiz olacak vergiler alınırken ödenecek vs. burası gereksiz olduğu için atlıyorum... Topladığım kasa monitör dahil sistem şöyle:

KFA2 GTX 1070 EX Gaming Ekran Kartı
Intel i5 7600K İşlemci
GSkill TridentZ 3200MHz 16GB(8x2) DDR4 Bellek
Gigabyte Z270 Gaming K3 Anakart
Cooler Master Hyper 212 LED Soğutucu
Corsair Carbide Serisi Spec-03 Mid-Tower ATX Kasa
Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM Sabit Disk

Bir araya topladığım parçalar bunlar ve farketmişsinizdir güç kaynağı, monitör ve SSD yok. İşte sorunumun başladığı nokta:

>Monitör olarak 144Hz 1080P bir monitör seçimi yapmayı planlıyordum fakat birazcık ekleme ile 2K 60 Hz Benq BL2420PT (23.8 " inç) 5ms gibi bir monitör alınabildiğini fark ettim. (2K monitör seçmemin asıl nedeni GPU'nun tam performansta kullanılamayacağı korkum ve DSR ile de bulanık bir görüntü alınıyor söylentileri.) 1080P monitör ile tam performansını veremez mi ya da verebilir mi ilk sormak istediğim soru bu. Açıkçası 1080P 60Hz bir monitör ile kullanmak istiyorum cüzdanımdan aşırı düzeyde para çıkmaması için ama o koşulda da dediğim gibi korkum mevcut ve Nvidia GTX 1060 alıp gelecek nesil ekran kartları duyurulduğunda Nvidia GTX 1060'ı elden çıkarıp yeni nesil bir ekran kartını almak F/P açısından daha iyi olur gibi söylemlerde bulunuluyor Nvidia GTX 1070 alıp ileriye yatırım yapmak parasal olarak daha çok olumsuz etkiler deniyor bunu bir de bir konu altında paylaşayım güncel cevaplar ne öğreneyim dedim. Yani asıl amacım tüm parçaları alıp gelecekte al sat işlerine olabildiğince az bulaşmak mümkünse hiç bulaşmamak. Şimdi alayım her şeyi iş bitsin istiyorum o nedenle Nvidia GTX 1070 ekran kartı üzerinde diretiyorum, belki gelecekte SSD ya da bellek eklemesi yaparım onun dışında bir şey yapmak istemiyorum.

>İkinci olarak güç kaynağı sizce kaç Watt olmalı OC işlemi ile kullanımımı sağlayacağımı var sayar isek?(Hem işlemci hem ekran kartı olarak.)

>Üçüncü sorum da SSD'yi tüm sistemi satın alırken satın almasam da sonraki ilerleyen zamanlarda krediler vs. azalmaya başlayınca 120-240GB' lık alsam bir şey değişmez gibi geliyor bana sizin bu konuda görüşünüz nedir? Sistemin bana vereceği geri dönüş süresini rahatlıkla bekleyebileceğime inanıyorum şu anki sistemimde yaşadığım deneyimler doğrultusunda :D

>En son sorum da şu ki bazı arkadaşlar haklı olarak bu işlemciyi OC' li kullanacağına Intel i7 7700 al demişler fakat alacağım sitede Intel i5 7600K 1000 TL ve soğutucu 136 TL iken Intel i7 7700 1350 TL ediyor. Sizce böyle bir fiyatlandırma olmasına rağmen Intel i7 7700 almak daha mı mantıklıdır ve soğutucu kullanmaz isem(Kısa süreliğine de olsa.) işlemci 70+ dereceleri genellikle görür mü? Eğer Intel i7 7700 alırsam anakartı da B250M ya da H270 gibi çipsetli anakartlardan seçeceğim ve bu koşulda monitörü de 1080P seçmem ekonomik olarak büyük oranda bir rahatlık sağlamış olacak bana.

Sizin bu sorularımla ilgili yorumunuz nedir? Özellikle ilk ve son sorum hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim kafama en çok takılan sorunların onlar olduğunu söyleyebilirim. Şimdiden teşekkürler, iyi günler...

Öncelikle güzel bir sistem toplamışsınız.
Bir kaç öneride bulunayım.
-GTX 1060 yerine GTX 1070 almak gelecek için daha iyi olur.
-Monitör olarak LG 25UM58-P 25 5ms Hdmi 2560x1080 düşünebilirsiniz.
-Bence GTX 1070 ile beraber İ7 7700 veya İ7 6700 alın. Başka bir alternatif olarak RYZEN beklenebilir. Martta piyasada olacak.(@Recep Baltaş ın yalancısıyım. :D)
Sebebi ise anakarta vericek olan paranızın azalması. Soğutucu masrafı çıkmaması. Ayrıca O.C için sıvı soğutmalar daha iyi denebilir. Tabii burda çok iyi hava soğutucuların da hakkını yiyemeyiz. Bir de ekstradan yüksek frekanslı belleklere daha fazla para vermeyeceksiniz. Kesinlikle İ7 serisinden bir işlemci öneririm.
-PSU olarak 600W yeter diye düşünüyorum. Sertifikası iyi olan kaliteli bir PSU alman her zaman daha iyidir.
-SSD siz sistem alınabilir ama bana 2 TB hafıza fazla gibi geldi. Eğer işlemcini İ7 bir işlemciyle değiştirirsen ve elinde para kalırsa 240 GB SSD + 1 TB HDD ikilisini yapmanı öneririm.
İnşallah sana sıkıntı çıkartmaz ve güle güle kullanırsın. :)

Öncelikle güzel bir sistem toplamışsınız.
Bir kaç öneride bulunayım.
-GTX 1060 yerine GTX 1070 almak gelecek için daha iyi olur.
-Monitör olarak LG 25UM58-P 25 5ms Hdmi 2560x1080 düşünebilirsiniz.
-Bence GTX 1070 ile beraber İ7 7700 veya İ7 6700 alın. Başka bir alternatif olarak RYZEN beklenebilir. Martta piyasada olacak.(@Recep Baltaş ın yalancısıyım. :D)
Sebebi ise anakarta vericek olan paranızın azalması. Soğutucu masrafı çıkmaması. Ayrıca O.C için sıvı soğutmalar daha iyi denebilir. Tabii burda çok iyi hava soğutucuların da hakkını yiyemeyiz. Bir de ekstradan yüksek frekanslı belleklere daha fazla para vermeyeceksiniz. Kesinlikle İ7 serisinden bir işlemci öneririm.
-PSU olarak 600W yeter diye düşünüyorum. Sertifikası iyi olan kaliteli bir PSU alman her zaman daha iyidir.
-SSD siz sistem alınabilir ama bana 2 TB hafıza fazla gibi geldi. Eğer işlemcini İ7 bir işlemciyle değiştirirsen ve elinde para kalırsa 240 GB SSD + 1 TB HDD ikilisini yapmanı öneririm.
İnşallah sana sıkıntı çıkartmaz ve güle güle kullanırsın. :)
1 TB HDD şu anda bana yeterli gelmiyor o nedenle 2 TB HDD koydum oraya :D
Bu yazdığım bellekleri DDR4 belleklerin en ucuzları ve en hızlıları oldukları için seçtim yoksa özellikle MHz yüksekliği aramadım :p
Ek olarak bu yolladığınız monitör nasıl bu kadar ucuz 2K olup? Sorunlu bir seri mi ya da panel kalitesi mi iyi değil yorumunuz nedir acaba?
Şukunuzu da eksik etmek istemedim özenle cevaplamışsınız neredeyse her şeyi, çok teşekkür ederim :)

1 TB HDD şu anda bana yeterli gelmiyor o nedenle 2 TB HDD koydum oraya :D
Bu yazdığım bellekleri DDR4 belleklerin en ucuzları ve en hızlıları oldukları için seçtim yoksa özellikle MHz yüksekliği aramadım :p
Ek olarak bu yolladığınız monitör nasıl bu kadar ucuz 2K olup? Sorunlu bir seri mi ya da panel kalitesi mi iyi değil yorumunuz nedir acaba?
Şukunuzu da eksik etmek istemedim özenle cevaplamışsınız neredeyse her şeyi, çok teşekkür ederim :)
LG den kötü monitör beklemem. Adamlar ekran konusunda dünya devi. Sanırsam indirimde bir monitör ve paneli de IPS panel.

Sistem gayet güzel. Ama Ryzen işlemcileri bekleyebilir yada İ5 7400 alabilirsiniz. SSD olarak 120GB 300TL aşağısında öneriyorum. Zaten SSD içerisine Windows ile birkaç oyun atacaksanız 120GB daha iyi olacaktır. Monitör olarak Full HD ile 2K arasındaki fark aman aman değil sanırım çok bir fark yok deniyor ama siz bilirsiniz. PSU konusunda ise 600W gayet yeterli olacaktır ama gelecek için şunu alabilirsiniz.
*FSP 700W 85+ Aktif PFC Güç Kaynağı (700-60AHBC) - Bilgisayar Bileşenleri

Ek olarak anakart, işlemci, güç kaynağını bir süre bekleyip alacağım galiba neticesinde bu işlemci ve anakart serisi yeni piyasaya sürüldü biraz vakit geçti mi fiyatı daha da düşer zaten gördüğüm kadarı ile düzenli bir şekilde fiyatlar düşüyor :D

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim güç kaynağı Gold sertifikalı Evga' nın bir ürününü satın almak istiyorum fiyatı oldukça uygun olabiliyor 50 dolar gibi indirim kollayacağım onun için dedikleriniz ve bir kaç yerde okuduğum yorumlarla böyle bir güç kaynağı seçimi yapmam F/P olarak çok uygun geldi hem elektrik faturaları için de aynı şekilde :D Merak edenler varsa ürün: Amazon.com: EVGA Supernova GQ 750W 210-GQ-0750-V1 Fully Modular Power Supply: Computers & Accessories

Monitör olarak da şunu tercih edeceğim Lactua isimli arkadaşın tavsiyesi üzerine: LG 25UM58-P 25 5ms Hdmi 2560x1080

Bu arada bilgilendiriyim. Öneridğim monitör 21:9 muş. Yani eski 16:9 videoları izlerken yanda siyah çıkıyormuş. Onun dışında yeni oyunların çoğu 21:9 u desteklediği için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Bence tam bir F/P ürünü.

Bu arada bilgilendiriyim. Öneridğim monitör 21:9 muş. Yani eski 16:9 videoları izlerken yanda siyah çıkıyormuş. Onun dışında yeni oyunların çoğu 21:9 u desteklediği için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Bence tam bir F/P ürünü.
Oralara elektrik bandı çekerim :D Son sormak istediğim cevabını bulamadığım bir iki soru daha var:
Intel i7 7700 alsam ve bir süreliğine soğutucu almasam 70+ derece sıcaklıkları görür müyüm yük altında ne dersiniz?
Bir de Intel i5 7600K ile arasındaki fiyat farkına değer mi sizce? Yani anakartın modelini düşürüp soğutucu almayarak Intel i7 7700 almaya değer mi neticesinde %70-%80 oyun oynayacağım o nedenle pek bir etkisi olur mu sormak istedim. Belki ekran kartını değiştiririm bu sistemde 4 yıla kadar gerisi aynı kalır onun için de dediğiniz akıllıca geliyor darboğaz mevzusu o zaman gündemde olmamış olur aslında :d Neyse yorumunuz nedir acaba bu konuda :D

Oralara elektrik bandı çekerim :D Son sormak istediğim cevabını bulamadığım bir iki soru daha var:
Intel i7 7700 alsam ve bir süreliğine soğutucu almasam 70+ derece sıcaklıkları görür müyüm yük altında ne dersiniz?
Bir de Intel i5 7600K ile arasındaki fiyat farkına değer mi sizce? Yani anakartın modelini düşürüp soğutucu almayarak Intel i7 7700 almaya değer mi neticesinde %70-%80 oyun oynayacağım o nedenle pek bir etkisi olur mu sormak istedim. Belki ekran kartını değiştiririm bu sistemde 4 yıla kadar gerisi aynı kalır onun için de dediğiniz akıllıca geliyor darboğaz mevzusu o zaman gündemde olmamış olur aslında :d Neyse yorumunuz nedir acaba bu konuda :D
İ7 işlemci alırsanız sıcaklıklar 70 lere çıkmaz bence. FX serisi olsa anlarım ama en son çıkan İ7 lerden. Performans olarak da daha iyi olduğunu düşünüyorum. İleride nasıl şu anda İ7 4790 a GTX 1070 takılınca bir sıkıntı olmaz ise ilerde de senin işlemcin de upgrade konusunda sıkıntı çıkarmaz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı