i5 7600K ve R9 370X sistem toplama

Daha fazla  
i5 7600k düşünüyorum. Yanına ATI R9 370X koyup Z270 anakart koyacağım. Genellikle oyunlarda kasma gibi problemler yaşamak istemediğim için en uygun şekilde beni 6 7 en az 6 7 sene idare edecek anakart ve DDR4 RAM önerisi verebilecek var mı? MHz hızına göre en hızlı ve en uygunu mümkünse daha iyi olur ve yanına verebilecek varsa kasa, PSU, SSD, HDD gibi şeyler. 2 hafta falan araştırdım artık ilk defa toplama bilgisayar yapacağım için hiç mi hiç anlamıyorum bu işten. İnternetten araştırdım ama bir de istediğim şekilde sorup kafamdaki tüm soru işaretlerini kaldırmak istedim.
  • İşlemci: i5 7600K
  • Ekran kartı: R9 370X 4 GB 256 bit
  • Anakart: En uygun Z270 (fiyat/performans) oyun için?
  • RAM: Anakart ve işlemciye göre yüksek hızda 16GB. 2x8 veya 16?
  • SSD: 256 GB vb 300 350 TL civarı
  • Kasa: 250 TL bütçe
  • PSU: En uygunu.
Kesin karar vermediklerimin sonuna soru işareti koydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel yerine Ryzen öneriyoruz. Zaten 6-7 sene kullanıcam demişsiniz. R8 370X alınmaz artık. 1151 Pin anakart ve işlemci almanı önermem. Ömrünün sonu gelmiş bir platforma yatırım yapılmaz. Ekran kartları şu anda stoklarda yok. Stoklara geldiği zaman daha iyi bir PC toplayabilirsin.

i5 7600k düşünüyorum. Yanına ATI R9 370X koyup Z270 anakart koyacağım. Genellikle oyunlarda kasma gibi problemler yaşamak istemediğim için en uygun şekilde beni 6 7 en az 6 7 sene idare edecek anakart ve DDR4 RAM önerisi verebilecek var mı? MHz hızına göre en hızlı ve en uygunu mümkünse daha iyi olur ve yanına verebilecek varsa kasa, PSU, SSD, HDD gibi şeyler. 2 hafta falan araştırdım artık ilk defa toplama bilgisayar yapacağım için hiç mi hiç anlamıyorum bu işten. İnternetten araştırdım ama bir de istediğim şekilde sorup kafamdaki tüm soru işaretlerini kaldırmak istedim.
  • İşlemci: i5 7600K
  • Ekran kartı: R9 370X 4 GB 256 bit
  • Anakart: En uygun Z270 (fiyat/performans) oyun için?
  • RAM: Anakart ve işlemciye göre yüksek hızda 16GB. 2x8 veya 16?
  • SSD: 256 GB vb 300 350 TL civarı
  • Kasa: 250 TL bütçe
  • PSU: En uygunu.
Kesin karar vermediklerimin sonuna soru işareti koydum.
Bütçe?

hocam biraz daha düşündüm yeni sistem i5 7600k + gtx 1060 + asus z270-p bu 3 ü gerisini nasıl yapıyım 3600 mhzlik ramler var onları kaldırabilirmi bu sistem yoksa 3200 lük mü düzeyim.ha bide ses kartıdır dvd sürücüsüdür bunların hangisi lazım oluyor bilgisayar toplarken sadece nelerin lazım olduğuna yardımcı olabilir misiniz ? hd kullanmam 250 gb küsürlük ssd alıcam eski pcde 120 gb lik var saten onu /D niyetine kullanırım.Csgo gibi oyunları kasmadan oynamak için bir pc yapmak istiyorum ama kulaklığı faresi kalitesiz olmayacak o yüzden pcde oynarken kasmaları gözüm görmeden oynayım ki adamların oyunları geliştirmelerinin bi faydası olsun :D
ha bide pek ryzeni tercih etmiyorum yanlış anlamayın saten üni geçiceğim bide bilgisayarla cartla curtla uğraşmayım yani mal sağlam olsunda gerisi ö.d parasıymış bir kere alacam pcyi
r9 370x almama sebebim freesync sonuçta %80 gaming için kullanılacak bi pc

Son düzenleme:
Zaten "amede hep sorun çıkartır. Amede çok ısınır. i5 rayzenden daha fazla fepese veriyor" diyenlerle dolu her taraf birde siz yapmayın. Ayrıca 7600K almakta ısrarcıysanız işlemci soğutucusu lazım. Malum işlemci ısınabilen bir parça.

amd öneriyorsunuz iyi güzelde şimdi bide intel hd graphic 630 u düşündüm ekran kartını sonraya bırakmanın daha mantıklı olduğunun farkına vardım. ekran kartı kullanılmadan amd ryzen 1600 1700 gibi işlemcilerin inteli sollacayabileceğini garantileyebilirsen bana tabikide seçimimi değiştiririm ama bütce sıkıntısı var birazda o yüzden intele yöneldim ekran kartsızda idare edebiliyor diye

Bütçeyi belirtmeden bir şey diyemem. Ayrıca 7600K ile Ryzen 1600 veya 1700 karşılaştırman çok saçma. Ryzen der tek geçerim. Ayrıca bütçe belirtmeden yardımcı olamaz kimse.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı