i5 760'e yük bindikce GHz düşüyor

ŞabanKabakcı

Femtopat
Katılım
9 Nisan 2022
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 GB
Arkadaşlar PC açıyorum işlemcinin GHz'leri 3.06'larda falan solanıyor program açtıkca kullanım artıkca GHz 1.50'lere düşüyor. BIOS'da yapmadığım Ayar kalmadı. Yine de tavsiyelerinizi verin. Birkaç kez format attım Windows 10 attım olmadı, Win 8.1 attım olmadı, Windows 7 attım olmadı. Şu an 8.1. Termal macunu yenildeim, olmadı acaba sogutmadi mi dedim soğutucu aldım, Olmadi. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci frekans düşürüyorsa çok ısınıyordur. HW Monitor indirip yük binince işlemci sıcaklık değerlerinize bakın.
denedim çok işlemci kullanmayan bi araba oynunda denedim değerler böyle işlemci yük binince aniden ısınıyo anıden ghz düşüyo
klşklşk.PNG

bi çözüm vereblirimisiniz termal macunu yeniledim fan aldım olmadı galiba işlemci bozuk
 
Değerleriniz baya yüksek. Termal macunu doğru sürdüğünüzden emin olun veya sürmeden önce altını üstünü iyi temizlediğinizden emin olun. Tam yapmayı bilmiyorsanız buradaki videoyu ileri sararak izleyebilirsiniz. Sorunun büyük ihtimal termal macundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu arada işlemci soğutucunuz sıvı soğutma ise bunu da belirtin.
Termal macunu ne çok ne az bir şekilde yüzeyi kaplayacak biçimde sürseniz veya videodaki gibi ortaya bir nokta gibi bıraksanız kendisi yayılır zaten.
 

Geri
Yukarı