i5 8250U ısınıyor

Creepy heaad

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda laptopa SSD aldım SSD'yi HDD yerine HDD'yi de DVD ROM kısmına kızak ile taktım. O zamandan beri işlemci aşırı ısınıyor 96 97 dereceleri gördüm. Max ısısı zaten 100 derece. Size boşta kullanım ve oyun oynarken ısılarını da atacağım yardımcı olursanız sevinirim. Bir de fan temizliği macun VS. bakımlar yapıldı. Sağdaki fotoğraftan sonra 97 98'e çıkıyor.

Dosya Ekleri

• 1608913530282..jpg
    1608913530282..jpg
    125,2 KB · Görüntüleme: 34
  • 1608914312298..jpg
    1608914312298..jpg
    115,6 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda laptopa SSD aldım SSD'yi HDD yerine HDD'yi de DVD ROM kısmına kızak ile taktım. O zamandan beri işlemci aşırı ısınıyor 96 97 dereceleri gördüm. Max ısısı zaten 100 derece. Size boşta kullanım ve oyun oynarken ısılarını da atacağım yardımcı olursanız sevinirim. Bir de fan temizliği macun VS. bakımlar yapıldı. Sağdaki fotoğraftan sonra 97 98'e çıkıyor.
Kronik bir problem olabilir.

Bu U serisi herhalde ısınsın diye üretiliyor. Ne kadar U serisi varsa ısınıyor arkadaş. Neyse çözüm önerim şu şekilde olacak;
  • Güç seçeneklerine gelin. (Pil simgesine sağ tıklatın geliyor.)
  • Plan ayarlarını değiştire basın.
  • Gelişmiş güç ayarlarına tıklayın.
  • Açılan pencereden işlemci güç yönetimini seçin.
  • En yüksek işlemci durumunu pilde ve prizde %80 veya %90 yapın.
  • Sonuçları bana bildirin. :)
Bu işlem işlemcinin maksimum çalışma durumunu sınırlayarak ısınmasına engel oluyor. Performans kaybı yaşatmıyor fazla merak etmeyin. Eğer hala aynı ise cihazınızın soğutma sisteminde sıkıntı var demektir.

Deneyip sonuçları yazıcam teşekkürler.
Bu U serisi herhalde ısınsın diye üretiliyor. Ne kadar U serisi varsa ısınıyor arkadaş. Neyse çözüm önerim şu şekilde olacak;
Bu işlem işlemcinin maksimum çalışma durumunu sınırlayarak ısınmasına engel oluyor. Performans kaybı yaşatmıyor fazla merak etmeyin. Eğer hala aynı ise cihazınızın soğutma sisteminde sıkıntı var demektir.
Ya bide ben laptop tan gayet memnundum. Son 3 aydır birçok oyun oynadım. Sıkıntı çıkmamıştı ne olduysa bu ssd yi taktıktan sonra oldu. Isınma problemi normalde yoktu.
Sonuç bu oldu başka Bi çözüm varmı acaba. Bide ssd kızağı çıkarıp dvd romu tekrar takıp ssd yerine de tekrar hdd takıp garantiye yollasam kabul ederler mi acaba 7 ocakta bitiyor garanti 🤔🤔

Dosya Ekleri

• 1608925423832..jpg
    1608925423832..jpg
    125,7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Cihazınız da virüs olabilir mi peki? MBAM ve Kaspersky ile tarama yapın komple sisteme. Korsan programlar kullanıyor musunuz? Korsan programlar kullandıysanız arkada çalışan bir virüs veya servis cihazınızı ısındırıyor olabilir. Dediğim gibi tarama yapın. @Creepy heaad
Orjinal panda dome antivirüsüm var o da iş görür mü yoksa mbam ya da kaspersky şart mı @PossibleTurco

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı