i5 8250U undervolt nasıl yapılır?

eromero

Hectopat
Intel i5 8250U işlemcisine undervolt nasıl yapabilirim?

Bu konuyu denediğimde mavi ekran yedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel i5 8250U işlemcisine undervolt nasıl yapabilirim?

Bu konuyu denediğimde mavi ekran yedim.
Hangi değerleri denediğinizde aldınız?

Etiketleyen arkadaşlara teşekkürler.

U serisi işlemcilerde aşırı etkili olmaz genelde hocam. Öncelikle onu belirteyim. ThrottleStop indirin. RAR'dan çıkartın.

FIVR sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. En önemli birim budur.
Seçtikten sonra hemen altındaki "Unlock Adjustable Voltage" kutusunu tikleyin. Onun da ardından altta Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için -80 Offset Voltage ayarlayın. Apply'a basın.

Ekranın orta üst kısmından bu sefer CPU Core'u seçin. Yine hemen altındaki kutuyu tikleyin. Offset Voltage'i -100 ayarlayın. Apply'a basın.

Artık nasıl yapıldığını öğrendiğinizi düşünerek:
Intel GPU ve iGPU Unslice için Offset Voltage değerini -100 yapın. Apply'a basın.

System Agent için Offset Voltage değerini -40 yapın. Apply'a basın.

Bunları denediğimde almıştım ancak tam 100 değil 100.6 gibi değerler olmuştu bunlardan sıkıntı çıkmaz değil mi? @erengore

Son düzenleme:
Bunları denediğimde almıştım ancak tam 100 değil 100.6 gibi değerler olmuştu bunlardan sıkıntı çıkmaz değil mi? @erengore
Küsürattan sorun çıkmaz. İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -100 yapmayın öyleyse. Sadece CPU Core'u ve Cache'i yapın.

Küsurattan sorun çıkmaz. Intel GPU ve iGPU Unslice'ı -100 yapmayın öyleyse. Sadece CPU Core'u ve Cache'i yapın.

Mavi ekran vermedi bu sefer

1630158577106.png

Bir de oyun içi bir test yapayım
Mavi ekran vermedi bu sefer

1630158577106.png

Bir de oyun içi bir test yapayım

@erengore hocam belli bir süreden sonra yine mavi ekran verdi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı