i5-8250U Undervolt

kullanilmiyorr

Hectopat
Merhabalar, i5-8250U laptopuma undervolt yapmak istiyorum. Casper Nirvana F650 kullanıyorum. Mavi ekran verirse, donarsa, ne yapacağım? Bir sıkıntı çıkar mı? Ya laptopu açtığım gibi mavi ekran yersem? Çok fazla bir bilgim yok bu undervolt ile ilgili. Şimdiden teşekkürler.

@erengore umarım rahatsız etmiyorumdur, bilgili olduğunuzu gördüm bu konuda.

Öyleyse Undervolt basalım. Ama -250'ye aldığınızda sistem bahse girerim direkt çökecektir. Donar muhtemelen. Mavi ekran dahi veremez.

-100'e alın Cache'i. Donmazsa stres testi yapın. En az 10 dakika yapın. Sonra sıkıntı çıkarmasın.
Hocam ben biraz sabırsızım da 😁. İlk CPU Core'yi -250 yaptım, stres testi açmadım, ama donmadı mavi ekran da vermedi. Dedim herhalde dediğim gibi ayarları uygulamıyor, ben de CPU Cache'yi de -250 yaptım. Direkt siyah ekran verdi. Şuan önerdiğiniz voltaj ayarları nelerdir? Ona göre yapayım, olmadı -5 -5 düşürerek gideriz.

Hocam ben biraz sabırsızım da 😁. İlk CPU Core'yi -250 yaptım, stres testi açmadım, ama donmadı mavi ekran da vermedi. Dedim herhalde dediğim gibi ayarları uygulamıyor, ben de CPU Cache'yi de -250 yaptım. Direkt siyah ekran verdi. Şuan önerdiğiniz voltaj ayarları nelerdir? Ona göre yapayım, olmadı -5 -5 düşürerek gideriz.
CPU Core ve Cache'i -100 yapın. Küsüratlı olabilir. -100.6 gibi.

İntel GPU ve İGPU Unslice'ı da -100 yapın.

System Agent -40 yapın.

CPU Core ve Cache'i -100 yapın. Küsüratlı olabilir. -100.6 gibi.

İntel GPU ve İGPU Unslice'ı da -100 yapın.

System Agent -40 yapın.
ThrottleStop'un testinden yaptım. Dediğiniz ayarları da yaptım. Tekrar 90 derece civarı oluyor. Ayrıca farkettim ki 90 derece olunca direkt 2.1 GHz'ye düşüyor, sıcaklıklar da frekans düştüğü için bir anda 70'e düşüyor. Kapanma, donma veya mavi ekran sorunu olmadı bu arada, ne kadar daha hangilerini arttırayım?

CPU Core'u -250, CPU Cache'yi -120 yaptım. Bir sıkıntı olmadı fakat sıcaklıklarda 1 derece bile değişme olmadı. Neden bilmiyorum. Cache 120'den fazla yapınca zaten bilgisayar siyah ekran veriyor. Sanırım undervolt bende işe yaramadı, turbo mod kapalı bir şekilde kullanmaya devam edeceğim. Yine de yardımın için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
ThrottleStop'un testinden yaptım. Dediğiniz ayarları da yaptım. Tekrar 90 derece civarı oluyor. Ayrıca farkettim ki 90 derece olunca direkt 2.1 GHz'ye düşüyor, sıcaklıklar da frekans düştüğü için bir anda 70'e düşüyor. Kapanma, donma veya mavi ekran sorunu olmadı bu arada, ne kadar daha hangilerini arttırayım?

CPU Core'u -250, CPU Cache'yi -120 yaptım. Bir sıkıntı olmadı fakat sıcaklıklarda 1 derece bile değişme olmadı. Neden bilmiyorum. Cache 120'den fazla yapınca zaten bilgisayar siyah ekran veriyor. Sanırım undervolt bende işe yaramadı, turbo mod kapalı bir şekilde kullanmaya devam edeceğim. Yine de yardımın için teşekkür ederim.
Rica ederim. Her zaman yararlı olmuyor maalesef. Bu arada sizinki muhtemelen soğutmadan dolayı öyle. Sistem iş odaklı olduğu için sanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı