i5 8250U ve MX 130 sistemde oyunlarda drop sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

BorakanT

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
8GB
Ekran kartı
MX130
İşlemci
i5 8250u
Hem internette olan testlere hem de arkadaşımın testlerine göre MX130 rahat rahat GTA açıyor fakat bende RAM testlerdekinden yüksek olmasına ragmen Minecraft'ta bile drop yiyorum. Nasıl çözebilirim?

MX130 GPU
Intel Core i5 8250u
8GB RAM
512GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem internette olan testlere hem de arkadaşımın testlerine göre MX130 rahat rahat GTA açıyor fakat bende RAM testlerdekinden yüksek olmasına ragmen Minecraft'ta bile drop yiyorum. Nasıl çözebilirim?

MX130 GPU
Intel Core i5 8250u
8GB RAM
512GB SSD
Laptopunuz throttle yapiyor. ThrottleStop kullanabilirsiniz. Ama dikkatli olun.

RAM 4+4 olarak değil de 1x8 şeklindeyse drop normal.
Normalinde sadece tek 4GB ile geldiği için ileride yükseltirim diye tek 8GB aldım. Zaten 2. slotu yok diye sonra aldığım 8GB rami iade ettim.
Oyun içi GPU çekirdek frekansı, GPU bellek frekansı ve GPU sıcaklığına bakın.
Ona nasıl bakabilirim herhangi bir programı var mı veya görev yöneticisi ona yardımcı olur mu?
Laptopunuz throttle yapiyor. ThrottleStop kullanabilirsiniz. Ama dikkatli olun.
O nedir

Normalinde sadece tek 4GB ile geldiği için ileride yükseltirim diye tek 8GB aldım. Zaten 2. slotu yok diye sonra aldığım 8GB rami iade ettim.

Ona nasıl bakabilirim herhangi bir programı var mı veya görev yöneticisi ona yardımcı olur mu?

O nedir
Throttle, bilgisayar ısınmasın diye işlemcinin kendini kısıtlamasıdır. Throttle yapmasını engellediğinizde ısınma artacaktır, o yüzden iyi bir soğutma gerekir.

Throttle, bilgisayar ısınmasın diye işlemcinin kendini kısıtlamasıdır. Throttle yapmasını engellediğinizde ısınma artacaktır, o yüzden iyi bir soğutma gerekir.
Intel TurboBoost muydu neydi o açık Ghz arttı ama hala yapıyor mudur
MSI Afterburner ile, MSI Afterburner'i indirin, ayarlarına girin, izleme sekmesinden dediklerimin OSD'de göster tikini işaretleyip oyun içinde kontrol edin.
Eve gidince bakayım teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı