i5-8250U ve Radeon 520 sistem oyunlarda kasma sorunu

GanymedeW

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sistemimin rahatlıkla kaldırabileceği oyunlar kasıyor. Ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü 2 GB VRAM'lı Radeon 520 ekran kartımın oyunlardaki kullanımı %50 ve üstü olsa da VRAM kullanımı ortalama 200-300 MB.
Sistemim şu şekilde;
Intel i5-8250U 1.60 1.80 GHz.
8 GB RAM.
AMD Radeon 520.
Sanırım işlemci de turboboost özelliği vardı. 3.6GHz'ye kadar yükseldiği oluyor.
Bu sistem ile stranded deep gibi oyunlarda bile en düşük ayarlarda 30 FPS alıyorum. LOL oynarken FPS 150 falan. CS:GO 30-60 FPS arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende i5-8500K var GTX 1080 var bende de kasma ve ısınma problemleri yaşıyorum i5'lerde bir problem olabilir mi?

Bende CPU kullanımı gayet iyi seviyelerde. Bende sanırım GPU kullanımında bir sorun var. Assasin's Creed 2 bile 20 FPS. Neden bu şekilde bilmiyorum. Acaba oyunlarda Intel UHD graphigs mi kullanılıyor diye şüphelenmeye başladım.

Windows ayarlarında grafik ayarlarını aratınca çıkan sayfadan hangi ekran kartının kullanabileceğini ayarlayabilirsin. Bende oyunlarda kasma yaşıyordum ama buradan oyunları arayıp ayarladığım zaman daha rahat oynuyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    19,1 KB · Görüntüleme: 78
Windows ayarlarında grafik ayarlarını aratınca çıkan sayfadan hangi ekran kartının kullanabileceğini ayarlayabilirsin. Bende oyunlarda kasma yaşıyordum ama buradan oyunları arayıp ayarladığım zaman daha rahat oynuyorum.
Tavsiyen için teşekkürler. Radeon 520 oyun performansı sence nasıl?

Tavsiyen için teşekkürler. Radeon 520 oyun performansı sence nasıl?
Aynı kart benim cihazımda var ama oyun performansı olarak çok iyi değil. Gerçi beni bazen şaşırttığı oluyor. Rocket League'de en yüksek ayarlarda 30 FPS'de oynatıyor. ETS 2 düşük-orta ayarlar arasında 40-50 FPS arası oluyor. PES 2020 en düşük ayarlarda 30 FPS oynatıyor.

Ne iyi ne kötü bende tabii ki iyi bir kart performansı vermiyecektir ama CS Rainbow GTA 5 falan oynarsan yeterli CS'de 80 Rainbow'da 30-40 GTA 5 30-40 FPS alırsın en düşükte.

Peki oyunları buraya nasıl ekleyebilirim? League of Legends ve CS:GO masaüstünde gözükmüyor ve buraya ekleyemiyorum.

Ayarlar bölümüne girince göz at bölümüne tıklayıp açılan pencerede oyunun ana klasöründe bulunan oyunun .exe uzantılı dosyasını eklemelisin.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    31 KB · Görüntüleme: 79
Bak kanka şimdi grafik yerine girdin varsayıyorum gözat'a tıkla Windows C'ye gir orada program dosyaları X86 var tıkla Steam'a tıkla Steamapps'a gir orada common var ona tıkla orada bulursun zaten CS:GO için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı