Çözüldü i5 8300H FiveM düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gnarevoll

Femtopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar FiveM'de yaklaşık 50 60 70 FPS değerleri arasında oynuyorum fakat 5-10 saniyede bir drop yiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? (Format bile attım şu an bilgisayarımda sadece GTA V'e FiveM var. Driverler vb güncel)

Bilgisayar özelliklerim:
İşlemci - Intel i5 8300H.
Ekran kartım: GTX 1050 2 GB.
RAM: 8 GB DDR4 2600MHz RAM.

Darboğaz falan mı yapıyor?
 
Çözüm
Macunu değiştiğimde ısınma sorunu ortadan kalkmış olursa Underclock'a gerek kalır mı? Underclock sonrası performans düşer mi?

İslemci kendi frekansi artiyor isinip frekans düşürür Boost frekansini azaltirsaniz sabit bir sekilde daha az Boost frekansa sabitlenir droplar duzelir hem macun değistirin ayrima RAM az FiveM'e yetmiyor.
1.5 yıl önce aldım bilgisayarımı bugün içini açıp temizledim. Macunlara baktım kurumuş gibi değildi ama yayılmış değildi bir noktada toplanmıştı. Bilgisayarımın açılış sıcaklığı 40-55 derece. Termal macunu sipariş ettim bugün kargoya verilecek. oyunu isze 70-80 derece sıcaklıkta oynuyorum
 
Kesin olmamak ile birlikte RAM tarafından bir darboğaz yaşıyor olabilirsiniz. İşlemciniz ekran kartınızı besleyecek güce sahip. Oyunu hangi çözünürlükte ve ayarlarda oynuyorsunuz?
 
1920X1080 ayarında oynuyorum. Gölgeleri settings.xml dosyasından kapattım öbürleri normal. Darboğaz sorununu nasıl ortadan kaldırabilirim. (Laptop kullanıyorum)
 
Günümüz oyunları için 8 GB RAM sınırda artık. Yani ideal RAM boyutu 16 GB desem yanlış olmaz. RAM kaynaklı bir sorun olabilir. MSI Afterburner dan oyun içi sıcaklık RAM kullanımı CPU ve GPU kullanımını paylaşabilir misin?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı