Çözüldü i5-8300HQ ve GTX 1050 sistemde GPU kullanımı düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir Gürler

Hectopat
Daha fazla  
Sistem:
  • 2666 MHz 8 GB RAM DDR4,
  • GTX 1050 4 GB,
  • i5-8300HQ,
  • Windows 10.
Laptopum MSI GL63 8RC serisi bir laptop 2.5 yıllık laptop, bu laptop çok ısınıyor. İçini açtım, toz içinde MX4'üm de var ama süremem. İşlemci vidası hem yalama hem de anakarta monte. Önümüzdeki ay teknik servise vereceğim. Sıcaklık değerleri 90'lara çıkıyor, elimi koysam etim yanıyor. Fan tamda harıl harıl çalışıyor, artık haliyle FPS düşüşleri olsun kapanmalar, olsun donmalar, olsun ve yazın etkisiyle daha kötü hale büründü. Son 1.5 haftada Valorant, BF4, CS:GO, Minecraft, PUBG, Fortnite, GTA V ve LoL gibi oyunlarda FPS 120'lerden 90'lara, oralardan da 30'lara indi ve en az 5-6 gündür bu civarlarda maksimum 40-50 FPS. Neyse, sonra kontrol edeyim dedim. CPU, 60'larda; GPU, en fazla 25'te. Tüm sürücüler güncel. Virüs girmiştir diye tüm oyunları sildim, Kaspersky ile tam taramayı açtım. 2 saattir taranıyor. 719.000 tane (Yazarken 740.000'lere çıkmıştır.) dosya taranıyor. %1'de daha. Saatlerce taranır mı? Ben bu performans kaybında ne yapabilirim? GPU, 25'in üstüne çıkmıyor; CPU, 60'larda. Ekran kartı niye bu kadar düşük? Ne yapmalıyım? Performans kaybı hiç hoş değil. Cevaplarsanız sevinirim. 😔

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistem:
  • GTX 1050 4 GB,
  • i5-8300HQ,
  • Windows 10.
Laptopum MSI GL63 8RC serisi bir laptop 2.5 yıllık laptop, bu laptop çok ısınıyor. İçini açtım, toz içinde MX4'üm de var ama süremem. İşlemci vidası hem yalama hem de anakarta monte. Önümüzdeki ay teknik servise vereceğim. Sıcaklık değerleri 90'lara çıkıyor, elimi koysam etim yanıyor. Fan tam da harıl harıl çalışıyor, artık haliyle FPS düşüşleri olsun kapanmalar, olsun donmalar, olsun ve yazın etkisiyle daha kötü hale büründü. Son 1.5 haftada Valorant, BF4, CS:GO, Minecraft, PUBG, Fortnite, GTA V ve LoL gibi oyunlarda FPS 120'lerden 90'lara, oralardan da 30'lara indi ve en az 5-6 gündür bu civarlarda maksimum 40-50 FPS. Neyse, sonra kontrol edeyim dedim. CPU, 60'larda; GPU, en fazla 25'te. Tüm sürücüler güncel. Virüs girmiştir diye tüm oyunları sildim, Kaspersky ile tam taramayı açtım. 2 saattir taranıyor. 719.000 tane (yazarken 740.000'lere çıkmıştır.) Dosya taranıyor. %1'de daha. Saatlerce taranır mı? Ben bu performans kaybında ne yapabilirim? GPU, 25'in üstüne çıkmıyor; CPU, 60'larda. Ekran kartı niye bu kadar düşük? Ne yapmalıyım? Performans kaybı hiç hoş değil. Cevaplarsanız sevinirim. 😔

Kaspersky bayağı tarar ve birden %1'den %60'lara atlar ve hızlı şekilde devam eder.
Tarama bitince Malwarebytes yükleyip de bir tarama yapın tarama konusunda çok iyidir ve bir şey bulmazsa temiz kurulum yapın içini temizleyin büyük ihtimalle çözülür.
Sistem:
  • GTX 1050 4 GB,
  • i5-8300HQ,
  • Windows 10.
Laptopum MSI GL63 8RC serisi bir laptop 2.5 yıllık laptop, bu laptop çok ısınıyor. İçini açtım, toz içinde MX4'üm de var ama süremem. İşlemci vidası hem yalama hem de anakarta monte. Önümüzdeki ay teknik servise vereceğim. Sıcaklık değerleri 90'lara çıkıyor, elimi koysam etim yanıyor. Fan tam da harıl harıl çalışıyor, artık haliyle FPS düşüşleri olsun kapanmalar, olsun donmalar, olsun ve yazın etkisiyle daha kötü hale büründü. Son 1.5 haftada Valorant, BF4, CS:GO, Minecraft, PUBG, Fortnite, GTA V ve LoL gibi oyunlarda FPS 120'lerden 90'lara, oralardan da 30'lara indi ve en az 5-6 gündür bu civarlarda maksimum 40-50 FPS. Neyse, sonra kontrol edeyim dedim. CPU, 60'larda; GPU, en fazla 25'te. Tüm sürücüler güncel. Virüs girmiştir diye tüm oyunları sildim, Kaspersky ile tam taramayı açtım. 2 saattir taranıyor. 719.000 tane (yazarken 740.000'lere çıkmıştır.) Dosya taranıyor. %1'de daha. Saatlerce taranır mı? Ben bu performans kaybında ne yapabilirim? GPU, 25'in üstüne çıkmıyor; CPU, 60'larda. Ekran kartı niye bu kadar düşük? Ne yapmalıyım? Performans kaybı hiç hoş değil. Cevaplarsanız sevinirim. 😔

Kaspersky bayağı tarar ve birden %1'den %60'lara atlar ve hızlı şekilde devam eder.
Tarama bitince Malwarebytes yükleyip de bir tarama yapın tarama konusunda çok iyidir ve bir şey bulmazsa temiz kurulum yapın içini temizleyin büyük ihtimalle çözülür.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı