i5 8350H ve GTX 1050 Sistem Elder Scrolls Online CPU ve GPU Değerleri

clydea

Kilopat
Selam herkese. Sonunda düzgün bir oyun indirip sıcaklık ve kullanım değerlerini test edebildim. Sizce bu değerler normal mi? :)

Oyun: Elder Scrolls Online
Grafikler:
Oyunu yükler yüklemez kendisi her şeyi otomatik olarak "High" ayarlara aldı.

EDm0Xq.png

j6gD9j.png

Ve son olarak grafiklerin yoğun olduğu bir yerdeki değerleri de paylaşmak istiyorum.

moMDQP.png

Değerler hakkında yorum yaparsanız çok mutlu olurum. Bu arada pil sekmesinde "Daha iyi performans" bölümüne ayarlı. Control Center'da ise Dengeli seçeneği seçili. Hiçbir ayara ellemek istemedim. Bu şekilde memnunum. Bir sorun yoksa böyle devam edebilir miyim? :) Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanım yüzdeleri düşük, o yüzden çok doğru bir şey söyleyemeyiz. Benchmark programlarıyla hem CPU, hem de GPU'nuzu zorlayıp, frekans düşme var mı gözlemleyebilirsiniz. Lakin dramatik bir düşüş olmaması yeterli. Frekans düşürme olayı laptoplar için çok genel bir şey.

Kullanım yüzdeleri düşük, o yüzden çok doğru bir şey söyleyemeyiz. Benchmark programlarıyla hem CPU, hem de GPU'nuzu zorlayıp, frekans düşme var mı gözlemleyebilirsiniz. Lakin dramatik bir düşüş olmaması yeterli. Frekans düşürme olayı laptoplar için çok genel bir şey.

Ultra değil de High'a aldığımız için normal değil mi? Bir de 3. resimdeki kullanım yüzdeleri normal değil mi?

Dediğim gibi, oyunla alakalı bir durum.
Gördüğüm kadarıyla oyun motorunda 100 FPS sınırı var ve siz hep 100 FPS'tesiniz. O yüzden ekran kartınız tam kullanılmıyor.

Sanırım onu ayarlardan düzeltebilirim. Sonradan tekrar 100 FPS'e sabitlesem bir sıkıntı yaşanır mı bu kullanım değerlerinde? Yani durumun normal olduğunu anladıktan sonra.
Çok tuhaf bu sefer de girdiğimde kendi kendine V-SYNC açılmıştı. FPS 60 sabitti ve tekrar eski haline getirdim. Bu seferde giriş ekranında bile ekran kartını %99 kullanmaya başladı.

LDlz11.png

1E6WMD.png

r15kZM.png

Süper Moderatör @Mert ile yaptığımız bilgilendirici konuşmanın bir özetini hemen aşağıya yazıyorum. Böylelikle kafasında soru işareti olan kullanıcılar için de yararlı olmuş olur.
  1. Ekran kartları, firmalar tarafından %100 kullanımla çalışmaları için üretilir. Dolayısıyla 24 saat mining yapan sistemlerin bile ömrü ortalama 6 ay iken, 24 saat oyun oynamayan kullanıcılar için bu büyük bir sorun teşkil etmez.
  2. V-SYNC açarak FPS'i 60 seviyesine sabitlemek, ekran kartınızı daha az kullanmaya yol açacaktır. Bunun donanım ömrüne faydası olabilir. Sessiz çalışma ve az ısınma isteyenler, bunu tercih edebilir.
  3. High ve Ultra ayarlarda oyun oynama takıntısı olmayan kişiler de aynı şekilde grafik ayarlarını düşürerek bu yönde bir artı elde edebilir.
  4. Pil ömrünü önemseyen kullanıcılar, ayda bir kere bataryayı tamamen şarj edip dolaba koyup bir sonraki ay %20'ye indirerek yine şarj edip dolaba koyabilir. Bu dediklerimi tekrar ederek pil ömrünü uzatabilirsiniz.
Kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Kafamdaki tüm soru işaretlerini gidermiş oldu. Umarım diğer kullanıcılar da bu bilgilerden faydalanır. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı