i5 8350h ve GTX 1050 sistem Valorant CPU ve GPU değerleri normal mi?

clydea

Kilopat
Arkadaşlar selam,
Az önce CPU sıcaklık değerimin 94'e çıktığını gördüm ve telaşla buraya konu açıp sizlere danışmak istedim. Monster Abra v13.1 model notebook kullanıyorum. Sıcaklık değerini Monster'ın kendi arayüzünden görünce hemen MSI Afterburner indirdim ve Valorant oyununda poligona girdim.
Bu gördüğünüz poligondaki değer:

değerler 1.png

Sonra oyunu alta aldım ve Monster kontrol merkezi üzerinden görüntüledim ve bu sonuçla karşılaştım:

değerler 2.png

Sonra çok kısa bir süre geçtikten sonra değerler şu hale geldi:

değerler 3.png

Son olarak da yine poligon bölgesinden değerlerin ekran görüntüsü:

değerler 4 son.png

Biraz telaşla açılmış bir konu olabilir. Rahatsız edip vaktinizi aldıysam kusura bakmayın. Aynı zamanda şunu merak ediyorum: "o sırada antimalware service executable işlemi görev yöneticisinde çalışıyordu. Yani muhtemelen Windows Defender arkada kendiliğinden bir tarama yapıyordu. Bu ısı yükselişinin sebebi o olabilir mi? Çünkü yüksekken işlemcimin %15 kadarını kullanıyordu ve şimdi neredeyse %0 kadarını kullanıyor."

Grafik ayarlarım: Her şey düşük ve kapalı. Sadece çok izlekli görselleştirme açık.

Bu değerler normal mi? O anlık yükseliş normal bir yükseliş mi? Şimdiden teşekkürler.

Not: Arkada yalnızca Valorant ve Discord açıktı.

Ek olarak: Bunu konuyu açtıktan sonra düzenleyerek ekliyorum. Acaba arkada steam oyun yüklerken mi o kadar yükseldi diye düşündüm ve steami açtım. Arkada oyun indiriyordu ve tekrar valoranta gelince değerler bu şekilde oldu. Steami kapatınca tekrar düştü.

Dosya Ekleri

• steam sonrası.png
    steam sonrası.png
    311,4 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı