i5 8350H ve GTX 1050 Sistem LoL'de %58 GPU, %41 CPU Kullanımı Normal midir?

clydea

Kilopat
Selamlar, henüz yeni Monster'dan i5 8350H ve 1050 kombinasyonundan oluşan bir model satın aldım. League of Legends'dan başka oyun yükleyemedim. GPU ve CPU değerlerini kontrol etmek için Pil'i Yüksek Performans moduna aldım ve Monster Kontrol Merkezine girip Dengeli'den Oyun Moduna geçtim.

Çok Yüksek grafik ayarlarında GPU ve CPU kullanımları aşağıdaki gibi. Sizce normal mi? Forumda GPU kullanımının %100'e yaklaşması gerektiğini okuyorum ara sıra. LoL gibi basit bir oyunda da geçerli mi bu? Teşekkürler.

GPU kullanımın %100 olması lazım. Ancak LoL gibi 2D oyunlarda ekran kartı kullanımın bu kadar yüksek olmasına gerek yok Aldığınız FPS de yüksek ise sorun yok denilebilir.

LoL'de kart %100'e çıkmıyor. 144FPS sabite al oyna daha yukarısını zaten hissedemez, göremezsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU kullanımı normal LOL ve CS GO %99 kullanmıyor.

GPU kullanımı normal olabilir de olmayabilir de, GPU %58 iken CPU %99 değilse darboğaz yoktur. Çünkü darboğaz CPU'nun tamamının ekran kartını beslemeye çalışması ve bunun için kendisini tamamen kullandırtması demek ama görüldüğü kadarıyla tamamını kullanmıyor.

V-Sync mi açıktır, oyundan mı kaynaklıdır bilmem ama darboğaz yok.

GPU kullanımı normal LOL ve CS GO %99 kullanmıyor.
LoL CS:GO gibi hafif oyunlarda GPU kullanımı düşük olabilir. FPS muhtemelen yüksektir. Daha ağır oyunlarda GPU kullanımı 100 olacaktır.

GPU kullanımın %100 olması lazım. Ancak LoL gibi 2D oyunlarda ekran kartı kullanımın bu kadar yüksek olmasına gerek yok Aldığınız FPS de yüksek ise sorun yok denilebilir.

FPS 150-250 dolaylarında gidip geliyor hocam. Çok nadir 100 civarına düşüp tekrar yükseliyor. Bir de tam olarak GPU ve CPU ölçmek için önerebileceğiniz bir oyun var mı? Şimdi gidip GTA 5 yüklemek benim için çok zor olur.

Ayriyeten, benim oyunlarda hiç ultra takıntım yok. Mesela LoL'ü bile Middle-High'da oynayabilirim. Başka oyunlar için de geçerli bu. Bu şekilde yapmam donanımların ömrünü uzatır mı? Veya ısınma açısından fayda sağlar mı bana? Teşekkürler. Başka soru sormayacağım söz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…