i5 8400 82 Derecelere Kadar Çıkıyor, Normal mi?

InTheDarkness

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2017
Mesajlar
283
Çözümler
1
Yer
Blackhole
İşlemcimi stok soğutucu ile kullanıyorum. i5 8400 çok ısınırken, diğer bir işlemcim olan G4560 ise oyun içi 62 dereceleri geçmiyor. Fakat i5 8400 işlemcim oyun içi yük altında 82 derecelere kadar çıktığını gördüm ve 70 derecelerde dolanıyor sıcaklığı (Kasa içi 2 fan var, son hızda çalışıyorlar). AIDA64 testi yaptım, onda da sonuç aynı. Sorun işlemcide mi? Yoksa bu değerler normal mi?

stabilitytest.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Resimde en fazla 82 derece olmuş görünüyor. Muhtemelen stres testi yaparken o sonuca ulaşmışsındır. Ortalama sıcaklıklar stok soğutucuyla en fazla 70 dereceye ulaşmışsa normaldir. Sıcaklığı düşürmek istiyorsan en az 4 bakır ısı borulu kule tipi hava soğutucu ve iyi macun alman gerekir.
 
@CJack60 hayır stres testi ile alakası yok, bu değerleri oyun oynarken de görüyorum. Sıcaklığı düşürmek için o derece soğutucuya ihtiyacım yok bence. Yoruma yazan i5 8500 kullanan arkadaş 60 dereceleri geçmiyor diyor. Diğer bir i5 8400 kullanan arkadaş ise bende de o kadar ısınmıyor diyor.
Teşekkür ederim cevaplarınız için aklımda ki soru işaretlerini giderdiniz, işlemcimi en iyisi garantiye yollamak çözüm olacaktır.
 
Aynı işlemciyi kullanıyorum ve gördüğüm en yüksek sıcaklık 70 civarındaydı. Stok soğutucu kullanıyorum. Seninki hiç normal değil. Bence başta termal macunu değiştir daha sonra tekrar bak.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı