i5 8400 + GTX 1660 Ti düşük FPS performansı

İşletim sistemi
Windows 10
Hocam ben sorunu tam anlayamadım güncel haliyle. Ne yapabilirim? İstenilen nedir? Konudan uzaklaştım kafam biraz farklı bir yerde de.
Arkadaşın işlemcisi tam yükte aşırı ısınma yapıyor, 93 derecelere kadar geldiği sistemsel olarak görüntülenmiş, önce soğutucuyu oturtamamıştı herhalde ama düzgün yerleştirmesine rağmen sıkıntısı hala devam ediyor gibi görünüyor. Bu noktada kendisinin de ifade ettiği üzere bazı Z370 modellerinin işlemcilere gereğinden fazla voltaj verebildiğine dikkat çekti ki bu konuda herhangi bir fikrim yok, belki bu voltaj olayında vs yardımın dokunur diye söylemiştim Normalde i5-8400'ün 6 çekirdek turboda hızı 3.8 GHz, yükte bu hızdan düşmesin yeter diyor arkadaş sanırsam.

Öyleyse yapılacaklar belli. Ancak genelde macun ile alakalı olur. Yükte macun işlevini yitiriyor diye düşünüyorum.

Geçici daha doğrusu voltaj anlamında değişiklikler yapabiliriz. Bunun için ThrottleStop kullanacağız. Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından FIVR, TPL ve Ana ekranın görüntüsünü göndersin konu sahibi.

Şunu da yapsın:
ThrottleStop Limits sekmesine Clear çekip sorunun yaşandığı aktiviteyi yapsın. Aktivite esnasında Limits sekmesinde bir kırmızı ibreler yanacak. Kırmızı anında ekran görüntüsünü alıp bize atsın.

Hocam ben sorunu tam anlayamadım güncel haliyle. Ne yapabilirim? İstenilen nedir? Konudan uzaklaştım kafam biraz farklı bir yerde de.
İşlemci %100 hızda çalıştığında 5 dakika içinde Sıcaklık 100C oluyor. Bu da kaliteli oyunlarda (günde 10-12 saat oynayacağımı düşünerek) performans kaybına yol açar sanırım. Hemde genel olarak 100C de kullanmak ne kadar sağlıklı olur bilemedim. Bu ısınma sorununun bütün i5 8400 kullanıcılarında olduğunu sanmıyorum o yüzden sorun neden kaynaklı anlayamadım. Yarın daha detaylı araştıracağım. Eğer stok fan yetersiz geliyorsa yapacak bir şey yok zaten.

PKG Power gereknimini düşüreceğim ben ama yine de yaşadığınız durum olmaması gereken bir durum. Macun ve uygulamış ile ilgili bir kusur düşünüyorum.

Yarın sabaha dönüş yapabilirim. Siz dediklerimi yapın.

Bilgisayarı kapattım yatmadan telefondan bakıyorum Yarın sabah ilk isim o olacak

@Jonathan North Baya dikkat etsem de acemilikten ötürü dediğiniz olabilir. Videoya çekip her noktasını göstercem az kaldı
Cpu test açtığımda 5dk boyunca 70-72cde kalıp bir anda fırlıyor 100C ye doğru 1 dakikada 30C artması anormal gibi. @erengore SS leri ekledim
Burda pkg power max 74.3 görmüş. Siteden baktığımda TDP 65W yazıyor. Neyse hocam yorumlarınızı bekliyorum
Link paylaşmak yasak değildir umarım. Why Intel Processors Draw More Power Than Expected: TDP and Turbo Explained Cevabımı aldım güç kullanımıyla ilgili

Son düzenleme:
UV yaparız da biraz PKG Power düşer. Onun dışında bence macun ve soğutmayı eniyilemeniz lazım.

Akşama doğru dönüş yaparım. UV yaparız akşamleyin.

UV yaparız da biraz PKG Power düşer. Onun dışında bence macun ve soğutmayı eniyilemeniz lazım.

Akşama doğru dönüş yaparım. UV yaparız akşamleyin.
Paylaştığım yazıda turbo modda daha fazla watt harcaması normal diyor. Yani UV yapınca sorun olmasın ? Daha da önemlisi macunun resminide attım baya eşit ve ince bir tabaka şeklinde sürdüm. Niye olur anlamıyorum cidden Başkaları stok fanla bu sorunu yaşasa, fanı değiştircem hiç sorun değil. Sadece sorun başka bir şeyden kaynaklıysa diye boşuna değişmek istemiyorum

Turbo Modda İ7-7700HQ 28W harcıyor UV ile. TDP'si 45W. Özetle denilen her durum için doğru değil. Soğutmayı iyileştirmek yarar sağlar ancak belki de macun kalitesiz veya sahte olabilir. 2020 MX4 model macunların çoğu sahte piyasada. İlgili bilgiler internette var. Bunun gibi bir durum olabilir.

Macun ve soğutmayı iyileştirin. Bunun yanı sıra UV'de yaparsak daha sağlam bir adım atmış oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…