i5-8400 işlemciden 2200G'ye geçiş

1337

Kilopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Merhabalar, sene başı fiyatlar uygunken i5-8400+Z370+GTX 1060-3 GB sistem topladım. Kasadaki diğer parçalar eski parçalarım ve çalışıyor. Ama düşündüğüm kadar oyun oynamıyorum hatta sadece CSGO oynadım, bazı durumlar sebebiyle de önümdeki süreçte oyuna vaktim kalmayacak. Bu parçaları elimden çıkaracağım zaten garantileri mevcut bana iyi bir maddi destek sağlayacak.

Eski AMD'ci olarak da 2200G ile AMD'e geri dönmeyi düşünüyorum. İçindeki ekran kartı CSGO için gayet yeterli seviyede.
Şimdi bana sadece ilk başta yazdığım 3'lü yerine işlemci ve anakart lazım, RAM zaten almıştım sene başı onu kullanmaya devam edeceğim, belki ileride ekran kartı olarak RX470/570 de ekleyebilirim, ama uzun bir süre APU ile kullanacağım.

A320M yeterli olur mu yoksa başka tavsiyeleriniz var mı, N11 indirimi ile 2200G+Asus Prime A320m 1000 ₺'ye gelecek ve beni kurtaracak, ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, gün itibariyle geçişi tamamladım, izlenimlerimi paylaşacağım.

B350 soket anakart kullandım, ayrıca daha önce 8 GB olan ram'ime bir 8 daha ekledim, dual channel bu işlemciyi kullanacaksam şarttı çünkü.

İlk gün single channel ile denedim, genel performans bariz olması gereken gibi değildi, ramleri de denemek amacıyla 2133'de çalıştırdım, tabi bu yeterli gelmedi. Ertesi gün ikinci ram geldi, ve taktım.
Ram'ler 3000mhz olduğundan direk DOCP açtım ve bildiğiniz üzre çeşitli ayarlamaları da birlikte yaptı, ha tamam her şey güzel derken yine lag olmaya başladı, mavi ekran almaya başladım ve bir problem olduğunu anladım.

Daha sonra araştırmalarımla DOCP yi devre dışı bıraktım, tüm ayarları autoya aldım ve ram frekansını sorun olmaması için 2933e aldım. Bu ayarlardan sonra beklediğim performansı verdi ve sorunsuz, stabil.

GTA 5 720P'de düşük ayarlarda 55-60 fps alıyorum, bir iGPU için oldukça iyi değerler.
CSGO'da da 140-250 civarı seyrediyor 1024/768 Low ayarlarda, eski sistemimde de low'da oynuyordum zaten, cs go oynayanlar bilir.

i5 8400'e göre günlük işlerde çok anlaşılabilir bir fark yok, zaten ssd kullanıyorum, ama zamanla 3,8 / 4,0 GHZ'lere OC yapabilirim.

Ayrıca, DOCP'nin böyle bir sorun yaratması normal mi acaba ?

AMD'nin sitesine girerseniz, "System Memory" başlığının altında, "System Memory Specification" kısmında işlemcinin RAM frekans desteği 2933 MHz ile sınırlı olduğunu göreceksiniz. Bununla alakalıdır diye düşünüyorum fakat yanlış da olabilir.

AMD'nin sitesine girerseniz, "System Memory" başlığının altında, "System Memory Specification" kısmında işlemcinin RAM frekans desteği 2933 MHz ile sınırlı olduğunu göreceksiniz. Bununla alakalıdır diye düşünüyorum fakat yanlış da olabilir.
Evet olabilir, testlerde de 2933 olarak görüyordum, ama 3200 olduğunu da anımsıyor gibiyim, neyse biz sınırda kalalım, zaten yeterli de :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı