i5 8400 işlemciden i9 9900'a yükseltmek mantıklı mı?

Makaleler
9
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Mevcut anakartımı(ROG B360h) değiştirmeden upgrade edebileceğim en yüksek işlemci bu. Öbür türlü yeni nesil 11400 işlemci + B560 anakart alsam o daha bir masraflı ve uğraştırıcı olacak. Sizce ne yapmalı? 2800 TL civarına 6-6 işlemciden 8-16 işlemciye geçmeye değer mi?

RTX 2060 ekran kartı var bende, 6-6 hem kısa vade hem de uzun vadede artık bir noktadan sonra tıkanacak aldıktan sonra en az 5 yıl arkama bakmadan kullanabileceğim bir işlemci almak istiyorum 11. nesil işlemci alsam o da 6-12 işlemci olacak i9 9900 8-16 uzun vade de iş görür gibi hem anakartımda değişmeyecek anakartımdan memnununm açıkcası gayet güzel ve stabil çalışıyor 11. nesil için ROG STRIX B560H almaya kalksam rahat 1500'ü gözden çıkarmak gerekecek tabii iyimsel tahmin bu.

RTX 2060 ekran kartı var bende, 6-6 hem kısa vade hem de uzun vadede artık bir noktadan sonra tıkanacak aldıktan sonra en az 5 yıl arkama bakmadan kullanabileceğim bir işlemci almak istiyorum 11. nesil işlemci alsam o da 6-12 işlemci olacak i9 9900 8-16 uzun vade de iş görür gibi hem anakartımda değişmeyecek anakartımdan memnununm açıkcası gayet güzel ve stabil çalışıyor 11. nesil için ROG STRIX B560H almaya kalksam rahat 1500'ü gözden çıkarmak gerekecek tabii iyimsel tahmin.

Size şöyle cevap vereyim hocam; bunun bir soru olduğunu düşünmüyorum, tabiiide değer.

Değer ama ekran kartınız nedir ve amaç

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı