İ5 8400 işlemcinin 4 GHz çalışmaması

Zombozo

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir sistem topladım ve özelliklerini yazayım.

İ5 8400, stock soğutucu kullanıyorum,
  • GTX 1050 Ti
  • ASUS Prime Z370-P
  • 8 GB 2666 MHz dual RAM

Sorum şu aslında bir problem değil ama Intel'in sitesinde işlemcinin turbo modunda 4 GHz'de çalıştığı yazıyor. Ama incelediğim test videolarında ve kendi sistemimde yaptığım testlerde işlemcim 3811 MHz'yi geçmedi bunun sebebi nedir. İşlemci soğutucum stock olduğu için mi yoksa yeni bi güncelleme falan mı geldi de 4 GHz oldu? Bilgisi olan arkadaşlar beni bi aydınlatırsa çok sevineceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürekli de bu hızda çalışmak zorunda değil, boştayken stok hızının bile altındaki hızlarda seyreder. Yük altına girdiğinde hızını yükseltir işlemci. Turbo Boost frekansındaki değerine de tek ve iki çekirdek aktif kullanıldığında o hızlara çıkar, sıcaklıklar ne kadar düşük seviye de ise daha rahat o hızlara çıkar. Çoklu CPU çekirdeği kullanımlarında işlemci maksimum hızına çıkmaz. Maksimum frekansına tek ve çift çekirdek aktif kullanılırken çıkar Intel ve AMD işlemcilerinde durum böyle işliyor.
Sürekli de bu hızda çalışmak zorunda değil, boştayken stok hızının bile altındaki hızlarda seyreder. Yük altına girdiğinde hızını yükseltir işlemci. Turbo Boost frekansındaki değerine de tek ve iki çekirdek aktif kullanıldığında o hızlara çıkar, sıcaklıklar ne kadar düşük seviye de ise daha rahat o hızlara çıkar. Çoklu CPU çekirdeği kullanımlarında işlemci maksimum hızına çıkmaz. Maksimum frekansına tek ve çift çekirdek aktif kullanılırken çıkar Intel ve AMD işlemcilerinde durum böyle işliyor.

Çözüm
Yanlış anlama ama 3.8'den 4.0'a çıksa işlemci hızı hayatında ne değişecek? İşlemci konusunda darboğaz mı yaşıyorsun. OC olmayan model zaten 8400. İhtiyacına göre ayarlar o stok fanla 3.8'e çıktığına sevinmen lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlama ama 3.8'den 4.0'a çıksa işlemci hızı hayatında ne değişecek? İşlemci konusunda darboğaz mı yaşıyorsun. OC olmayan model zaten 8400. İhtiyacına göre ayarlar o stok fanla 3.8'e çıktığına sevinmen lazım.
Darboğazla alakalı değil dostum merak ettim sadece. Niye böyle diye yoksa baştada yazdım bi sorun değil merak ettiğim için soruyorum diye. Üstteki arkadaş açıklamış çalışma prensibini anladım teşekkür ederim yanıtın için.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı