i5 8400 sistem The Division 2 takılma sorunu

800k ZED

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

The Division 2 oynarken bazen takılmalar oluyor hatta arada oynanılmayacak duruma gelebiliyor.(Normalde bayağı akıcı.)Ayarları en düşüğe almama rağmen sorun devam ediyor. RAM MHz değerini artırınca biraz azaldı. Bunun sebebi ekran kartı mı yoksa RAM mi?
(Sistemim i5 8400 - GTX 1060 3GB - 8 GB RAM 3000MHz)

Buradaki ilk mesajdan yararlanmışsınız ancak şu mesajıda yazayim.
O zaman neden VRAM aşan oyunlarda takılma yaşıyoruz?
Küçük verileri fiziksel sistem bellekleri 1 saniyede işliyorsa GDDR bellekler 5 saniyede işliyor. Büyük verileri fiziksel sistem bellekleri 5 saniyede işiyorsa GDDR bellekler bunu 1 saniyede işliyor. Eğer grafik kartları küçük dosyaları işleseydi fiziksel sistem bellek tipi konulurdu. Tüm olay bundan ibaret. :)
Bu paragraf ta.
O konuyu şuan siz atınca gördüm ordaki konuda arkadaş güzel bir şekilde belirtmiş VRAM RAM arasındaki ilişkiyi. VRAM daha hızlıdır ama RAM yüksekse FPS kaybı daha az olur umarım anlatabilmişimdir. Ben baya bir süredir onu anlatmaya çalışıyordum galiba iyi anlatamadım.

Ve haklı çıktım...
O konuyu şu an siz atınca gördüm oradaki konuda arkadaş güzel bir şekilde belirtmiş VRAM RAM arasındaki ilişkiyi. VRAM daha hızlıdır ama RAM yüksekse FPS kaybı daha az olur umarım anlatabilmişimdir. Ben bayağı bir süredir onu anlatmaya çalışıyordum galiba iyi anlatamadım.

Tam olarak konuyu okuduğunuzdan emin misiniz? Ve GCN adlı arkadaşın 500 MB'dan bahsettiğini gördünüz mü?

Neye haklı çıktın ben seni hala anlamadım VRAM yetmediği zaman RAM'den karşılar diye sabahtan beri yırtındım burada hala ben haklı çıktım diyorsun oradaki adam da konuda belirtmiş 100 FPS'den 70'e düşmez diye.

Kardeşim orada adam 500 MB diyor division 2 3 GB'ı haliyle aşar o yüzden doğru bilgilendirme yapın.

2 GB olsa RAM yeterliyse yine karşılar mesela oyun 6 GB kullanıyor RAM'den 16 RAM'in varsa eğer 10 GB kalır geriye onu da VRAM yermediği zaman ihtiyaç olduğu kadar kullanır.

VRAM ne kadar aşarsa o kadar performans düşer 500 MB ile 3 GB arasında 6X fark var aralarında 3 FPS fark bile olsa ve bunu 6'ya katlasanız görürsünüz.

Oyun zaten 8GB istiyor arkadaş oyunu oynarken 8GB ucu ucuna yetiyor hatta belki de yetmiyor çünkü arkada çalışan programlar olma ihtimali yüksek eğer 16 ya çıkarsa ve çift kanal olursa rahatlar fps kaybıda gözle görülür biçimde azalır.
VRAM ne kadar aşarsa o kadar performans düşer 500 MB ile 3 GB arasında 6X fark var aralarında 3 FPS fark bile bunu 6'ya katlayın.
VRAM aşınca FPS nin düşmesinde zaten hemfikiriz ama RAM den hiç yaralanmazsa mı daha çok düşer yoksa RAM den yararlansa mı daha çok düşer sorum bu sana.

Oyun zaten 8 GB istiyor arkadaş oyunu oynarken 8 GB ucu ucuna yetiyor hatta belki de yetmiyor çünkü arkada çalışan programlar olma ihtimali yüksek eğer 16'ya çıkarsa ve çift kanal olursa rahatlar FPS kaybıda gözle görülür biçimde azalır.

RAM ile VRAM arasında büyük bir fark var ayrıca burda RAM değil VRAM söz konusu

Minimum 5 FPS fark oluyor bu videoda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sen sabahtan beri demiyor musun RAM çok fark ettirmez diye. Ben sana burada RAM alsa ne kadar fark eder onu anlatmaya çalışıyorum.

Bende sabahtan beri VRAM RAM'den daha çok performans veriyor onu anlatmaya çalışıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı