i5 8400 Sistem vs i7 4790K Sistem

P3rcy

Megapat
Makaleler
1
Yer
İzmit
Öncelikle iyi akşamlar, iyi Sosyaller diliyorum herkese. İki sistem sayacağım ve hangisinin mantıklı olduğunu soracağım. Şunu belirtmeliyim ki bu sistemlerden mantıklı bulduğunu yaklaşık 2 hafta içinde toplayacağım ve gerçekten uzun süre ekran kartı dışında hiçbir upgrade yapmayacağım. Yani upgrade açısından önünün kapalı olmasının benim açımdan bir sorunu yoktur.

Sistem 1:

• B360 serisi bir anakart
  • i5 8400 işlemci
  • 16 GB RAM

Sistem 2 (İkinci el olacak):

• Asus Maximus Formula VII anakart
  • i7 4790k işlemci
  • 16 GB RAM

Şunu da ekleyeyim elimde DDR3 16 GB RAM'ler hali hazırda bulunuyor. 1. sistem yaklaşık olarak 2500 TL civarında tutuyor. İkinci sistem ise yaklaşık olarak RAM'ler elimde olduğu için saymazsam 1500 TL tutuyor. Sorum ise bu iki sistem arasında dediğim gibi 1000 TL fark var fakat performans olarak 1000 TL'ye değer mi bu fark? Sistemin kullanılış amacı tamamen oyun içindir. 4. nesil geride kaldı artık farkındayım fakat elimdeki RAM'leri değerlendirip böyle bir ikinci el sistem toplamak mantıklı geldi bana. Sistem ekran kartı haricinde asla upgrade edilmeyecektir. Yaklaşık 3-4 ay GTX960 ile kullanılıp yeni seri ekran kartları çıktığı zaman GTX1060 seviyesinde bir kart ile upgrade edilecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Upgrade olmayacaksa ve elinde hali hazirda RAM lerde varmis. Nesiline takilma i7 al. Zaten intel 2. Nesil ve sonrasinda rakibi olmadigi icin azar azar yukseltti citayi. Su an i5-2400 i3-7100 ile ayni gucte. Düsun artik. :D OC yapildigi takdirde durum budur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doğru. 8. nesil haricinde Intel işlemcilerde performans farkını çok indirgedi. Stok hali ile i7 2600 6. nesil i5 6600'a performans olarak çok yakın. Keza benim elimde bulunan i7 3770, i5 7600 ile kafa kafaya. Son nesilde de i3 8350K performansı veriyor. Bir de şu önemli darboğaz olmuyorsa ekran kartına ne kadar güçlü bir işlemci olursa olsun performans farkı o kadar olmaz. Atacağım videoyu izlemeni tavsiye ediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. i7 4790K sistem toplamaya karar verdim. Bütçem dahilinde zaten darboğaz yapabilecek model bir ekran kartı alamam. Alacağım ekran kartını rahatlıkla besleyecektir 4790K.

4790 K kullanmış biri olarak 2. Elden alınabilecek en kıral işlemcidir. İntelde RAM frekansları oyuna etki etmez DDR 4 DDR 3 fark etmez, hemde ucuz. RAM de almayacaksın. 8400 2 kattan fazla aşan maliyetini performansta kesinlikle vermez. Lakin güzel bir soğutma almalısın işlemci güzel değerlere çıkabiliyor. 4.8 GHZ de w 120 gibi ucuz yollu soğutucu ile gündelik kullanabilir cinebench 15 tek tek CPU skorunu 190+ ya çıkartabilirsin 2700X gibi bir işlemciden 2018 yılındayız daha iyi oyun performansı alabilirsin.

Corsair H45 almayı planlıyorum, sanırsam yeterli gelir istediğim değerlere ulaşabilmem için.
Hocam bende dark 120 W kullandım 165 TL ye almış idim 2 fanla falan geliyor. H 45 in radyatörü falan teknik verilere bakmadım lakin bana resimden küçük gözüküyor gene de sen daha iyi bilirsin araştırmışsındır mutlaka ama sana bir tavsiye 4790 K anakart biosların da yüksek core voltage ile çalıştırılıyor nedeni turbo bost yüzünden 4.0 GHZ 4.4 GHZ 1.3-1.4 V gibi saçma voltage değerleri vat turbo Bost kapa daha düşük voltage dwğerleri ile o Frekansları yakalıyorsun. Benim işlemci 1.056 v ile 4 GHZ de 1.180 V da ise 4.4 GHZ de çalıştırabiliyordum.

4790 K kullanmış biri olarak 2. Elden alınabilecek en kıral işlemcidir. İntelde RAM frekansları oyuna etki etmez DDR 4 DDR 3 fark etmez, hemde ucuz. RAM de almayacaksın. 8400 2 kattan fazla aşan maliyetini performansta kesinlikle vermez. Lakin güzel bir soğutma almalısın işlemci güzel değerlere çıkabiliyor. 4.8 GHZ de w 120 gibi ucuz yollu soğutucu ile gündelik kullanabilir cinebench 15 tek tek CPU skorunu 190+ ya çıkartabilirsin 2700X gibi bir işlemciden 2018 yılındayız daha iyi oyun performansı alabilirsin.
Hocam intelde de azda olsa etki ediyor Ram frekansı. Ram frekansı zaten her oyunda etki etmez. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı