i5 8400 sisteme fan önerisi

Önden hava çekecek arkadan ve üsten havayı dışarı çıkartacak bu kadar basit.
Ama fan öneremem pek alakam yok.
İşlemci soğutucu olarak Hyper 212 Evo alabilirsin.
Fazlasıyla yeterli olacaktır zaten.

Üst mesajlarda bahsi geçmiş ama çok sesli çalıştığı için Corsair AF120 fan önermem. PWM özellikli yani kontrol edilebilir fan almanı öneririm sessizlik istiyorsan.
Önden hava çekecek arkadan ve üsten havayı dışarı çıkartacak bu kadar basit.
Ama fan öneremem pek alakam yok.
İşlemci soğutucu olarak Hyper 212 Evo alabilirsin.
Fazlasıyla yeterli olacaktır zaten.

Arkadaslar mesajim uzun oldugu icin okuyamadiniz sanirim. Akasa Viper fan siparis ettim. Bunu kullanmayi dusunuyorum. PWM kontrollu bir fan. Bu fani yorumlayabilir, sunu alsan daha iyiydi ya da su sekilde kullanabilirsin guzel fan secmissin diyebilirsiniz.

Ayrica islemci sogutucum da mevcut. Akasa X4 islemci sogutucum var fakat bunun fanini Akasa Viper 120 mm. ile degistirebilir miyim bunu bilmiyorum.

Arka tekli egzos, ön panel, güç kaynağının olduğu bölge, üst taraftaki fanlar dahil kasa içerisine doğru çalışıyor. Ekran kartım pekte güçlü değil ama tek fanlı ve en ısınan GTX 1050Ti modellerinden. Buna rağmen boşta 28-35 derece yükte 55-80 arası değişken o an bilgisayarı zorlamama bağlı (1080p ve zorlayabildiğim kadar ayarları yüksek açıyorum). İşlemcim (i3 8100 - stok fanlı) zaten hiç ısınmıyor. Kullandığım fanlarda bu şekilde " Aerocool Fan " ve ben silikon vida ile montaj yapmadım, ayağını dokundursan fan düşecek gibi oluyordu, ona rağmen normal metal vidalar taktığımda fan pallerinden veya titreşimden kaynaklı hiçbir ses oluşmadı ve soğutmasından memnunum.

Üstteki fanı egzoz yapsan daha iyi sonuç elde edersin tek egzoz fan hava sirkülasyonunda yetersiz kalır. İçerde oluşan sıcak havayı mümkün olduğundan hızlı atmak sirkülasyon açısından önemlidir.

Ben alttaki tozu iceriye almamak adina alti egzost dusunebilirim demistim ama sanirim sizin soylediginize gore hava tahliyesi zor olacak alttan. İslemci sogutucumu zaten Akasa X4 ile degistirdim. Akasa X4'un fanini degistirebilir miyim bunu merak ediyorum. Ama tabi sizin dediginiz degerleri yakalayabilirsem buna gerek de kalmayabilir.

Alt taraf biraz sorunlu, ilk fanda güç kaynağından tahliye için yer kalmıyor, ikinci slotun altında ise kablolar vs. var ve altta hava çıkışı yok.
Üstteki fanı egzoz yapsan daha iyi sonuç elde edersin tek egzoz fan hava sirkülasyonunda yetersiz kalır. İçerde oluşan sıcak havayı mümkün olduğundan hızlı atmak sirkülasyon açısından önemlidir.

Denedim fakat iyi bir sonuç alamadım, şuan üstteki fanın üzerinde tozluk var ve egzos olarak kullanırsam bunu çıkarınca ses seviyesi artıyor, üstü çok fazla toz tutuyor.

İsinan havanin yukselmesinden dolayi ustteki fani egzost yapmak mantikli bir secenek gibi gorunuyor. Tum bunlari dusunurken kasa icerisine toz alimini da enggeleyecek cozumler dusunulmeli. Bu durum icin arkadaki fan egzost yapilabilir ancak bu kez de iceri alinan havayi en kisa yoldan disari atmis olacagiz ve kasanin alti icin de ayri bir cozum gerekecek.
Akasa viper yaklaşık 6-7 yıldır satılıyor sanırım ve bu işi bilenlerin hep ilk tercihi olmuştur. Tam fiyat performans

Tesekkur ederim. Sanirim isimi gorecek bir secim yapmisim. Henuz test edemedim test ettikten sonra memnun kalirsam tum fanlari ayni alip, sicaklik kontrollu olarak ayni devirde calistirarak kasa icerisinde laminer bir hava akisi saglamaya calisacagim. Seste rahatsizlik olursa devir sayisini tepe degere cikmadan sinirlandirabilirim diye dusunuyorum.

Fanin rengi cok hosuma gitmese de performanstan memnun kalirsam ufak bir boya isciligi yapabilirim diye dusunuyorum. :)

Denedim fakat iyi bir sonuç alamadım, şuan üstteki fanın üzerinde tozluk var ve egzos olarak kullanırsam bunu çıkarınca ses seviyesi artıyor, üstü çok fazla toz tutuyor.

O toz filtresini keyfine koymamışlar ya toz tutacak elbette sonuçta kasa içine filtre edilmeden havayla karışık toz giriyor o tozları arka egzoz yeteri kadar toplamamış ki üstü tozlanmış. Ses yapıyorsa da yönünü değiştirmeyecek fanı değiştireceksin.
İsinan havanin yukselmesinden dolayi ustteki fani egzost yapmak mantikli bir secenek gibi gorunuyor. Tum bunlari dusunurken kasa icerisine toz alimini da enggeleyecek cozumler dusunulmeli. Bu durum icin arkadaki fan egzost yapilabilir ancak bu kez de iceri alinan havayi en kisa yoldan disari atmis olacagiz ve kasanin alti icin de ayri bir cozum gerekecek.

Tesekkur ederim. Sanirim isimi gorecek bir secim yapmisim. Henuz test edemedim test ettikten sonra memnun kalirsam tum fanlari ayni alip, sicaklik kontrollu olarak ayni devirde calistirarak kasa icerisinde laminer bir hava akisi saglamaya calisacagim. Seste rahatsizlik olursa devir sayisini tepe degere cikmadan sinirlandirabilirim diye dusunuyorum.

Fanin rengi cok hosuma gitmese de performanstan memnun kalirsam ufak bir boya isciligi yapabilirim diye dusunuyorum. :)

Önemli olan anakart çevresindeki sıcak havanın tahliye edilmesidir. Kasanın diğer yerlerinin temizliği estetik açıdan önemlidir.

Bunu alsaydın daha iyi olurdu.
Akasa "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Fiyatı
Dolar yükselince bununda fiyatı bayağı uçtu ben baktığımda 80 TL civarı fiyatı vardı.

Dusundum ancak 140 mm. olanin ses seviyesinin 120 mm.'e cok daha rahatsiz edici oldugunu soyleyen cok fazla kisi gordugumden 120 mm.'nin de hava debileri hayli tatmin edici gozuktugunden tercih etmedim. Hedefim cok yuksek devirlere cikmadan kabul edilebilir ses seviyelerinde bir sogutma saglamak. Render islemleri icin cok sik kullanmayacagimdan oyun esnasinda sessiz sayilabilecek bir calisma kosulu elde etmeyi amacliyorum.

Kisacasi ses seviyesi ile ilgili yorumlar gozumu korkuttugundan 140 mm. olan modeli tercih etmedim diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı