i5 8400 ve 1050 Ti sistem toplama

Dapiedra

Decapat
Merhabalar son 1 haftadır gerek Vatandan gerek Teknobiyotikten farklı farklı sistemler toplamayı deniyorum. En son aşağı yukarı karar vermiş olduğum sistem:

-Intel Core i5 8400 Soket 1151 - 8. Nesil 2.8GHz 9MB Önbellek 14nm İşlemci
-ASUS PRIME H310M-A Intel H310 Socket 8.Nesil 1151 DDR4 2666MHz USB3.1 Anakart
-CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Siyah DDR4 2400MHz CL16 Dual Kit Ram
-MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12 Ekran Kartı
-CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-04 80PLUS 600W SARI/SİYAH MidT ATX KASA
-WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
-Kingston 120GB A400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 320MB)
-RAMPAGE JBT-15 120MM RGB LED FAN x 3

Bu sistemi Vatandan toplamayı planlıyorum. Genel hatlarıyla oyun amaçlı kullanacağım fakat intertten ve sitenizden yaptığım birkaç araştırmaya göre işlemcinin stok fanını seven de çok var sevmeyen de. 150-175TL arasında daha bir bütçem mevcut. Sizce işlemci soğutucu olarak ne seçmeliyim? Ayrıca sistemde genel olarak göze batan, bu KESİNLİKLE böyle olmamalı dediğiniz bir şey var mı? Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence SSD değiştir. Ram da 2666MHz olursa iyi olur. Anakartı da B360 al alabilirsen. Onun dışında iyi. Oyun için toplayacaksan ekran kartını yüksek tut. Bütçeni belirt yardımcı olalım.

Sistem bileşenlerini bana göre güzel ve orantılı hazırlamışsınız. Eğer İşlemciye Overclock uygulamayı düşünüyorsanız kalan bütçenizi iyi bir işlemci soğutması için kullanmanızı tavsiye ederim.
Eğer Overclock uygulamayı düşünmüyorsanız kalan bütçeyi Sata 3.0 SSD'yi M.2 SSD'ye yükseltmekte kullanmanızı tavsiye ederim.

Bence SSD değiştir. Ram da 2666MHz olursa iyi olur. Anakartı da B360 al alabilirsen. Onun dışında iyi. Oyun için toplayacaksan ekran kartını yüksek tut. Bütçeni belirt yardımcı olalım.
Maksimum 5000 TL bütçem var. 1 TL bile üstüne çıkamıyorum şuanki durumumda. Olabildiği kadar vatanda bulunan parçalardan önerebilirseniz benim için çok iyi olur. gerçekten.

Sistem bileşenlerini bana göre güzel ve orantılı hazırlamışsınız. Eğer İşlemciye Overclock uygulamayı düşünüyorsanız kalan bütçenizi iyi bir işlemci soğutması için kullanmanızı tavsiye ederim.
Eğer Overclock uygulamayı düşünmüyorsanız kalan bütçeyi Sata 3.0 SSD'yi M.2 SSD'ye yükseltmekte kullanmanızı tavsiye ederim.
OC yapmayı kesinlikle planlamıyorum. Çok fazla o işlerden anlayan birisi değilim ve muhtemelen denersem de bir şekilde elime yüzüme bulaştıracağımdan eminim. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Ekran kartını GTX 1060 3GB almanı tavsiye ederim. O işlemci 1050ti için fazla bile
Hocam bütçemden dolayı 1 tık daha üstüne bile çıkamıyorum ne yazık ki. Benim kullandığım ile 1060 arasında vatanda 300 TL'lik bir fark var.

Son düzenleme:
Eğer İşlemciye Overclock uygulamayı düşünüyorsanız kalan bütçenizi iyi bir işlemci soğutması için kullanmanızı tavsiye ederim.
Intel'de K ibareli olmayan işlemciler OC yapılmıyor. Normal mimaride K olması gerekiyor.
Vatan biraz kazık fiyatlara sahip.

Son düzenleme:
Merhabalar son 1 haftadır gerek Vatandan gerek Teknobiyotikten farklı farklı sistemler toplamayı deniyorum. En son aşağı yukarı karar vermiş olduğum sistem:

-Intel Core i5 8400 Soket 1151 - 8. Nesil 2.8GHz 9MB Önbellek 14nm İşlemci
-ASUS PRIME H310M-A Intel H310 Socket 8.Nesil 1151 DDR4 2666MHz USB3.1 Anakart
-CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Siyah DDR4 2400MHz CL16 Dual Kit Ram
-MSI GeForce GTX1050 Ti GAMING X 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12 Ekran Kartı
-CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-04 80PLUS 600W SARI/SİYAH MidT ATX KASA
-WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
-Kingston 120GB A400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 320MB)
-RAMPAGE JBT-15 120MM RGB LED FAN x 3

Bu sistemi Vatandan toplamayı planlıyorum. Genel hatlarıyla oyun amaçlı kullanacağım fakat intertten ve sitenizden yaptığım birkaç araştırmaya göre işlemcinin stok fanını seven de çok var sevmeyen de. 150-175TL arasında daha bir bütçem mevcut. Sizce işlemci soğutucu olarak ne seçmeliyim? Ayrıca sistemde genel olarak göze batan, bu KESİNLİKLE böyle olmamalı dediğiniz bir şey var mı? Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
i3 8100 ve GTX 1060 alın

Vatan'dan değil de bir internet mağazasından alırsan, 5000 liraya GTX 1060 sığdırabileceğimize eminim. 1050Tİ ile aralarında %70'e varan bir fark var. Ciddi bir fark bu. Sen bilirsin yine de.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı