i5 8400 ve 1050 Ti sistem toplama

Xesstiano

Megapat
Merhabalar çoğu sitede araştırma yaptım fakat aşağıdaki RAM Vatan'da çok ucuz. Bu RAM'in diğer RAM'lere kıyasla kötü bir yanı mı var? Bir de yanında şu parçaları alacağım elimde PSU, Kasa, 1050 Ti, Monitör ve HDD zaten bulunuyor.

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 2666MHz CL16 Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar
Toshiba 240GB SATA SSD TR200 25SAT3-240G - Nanokatalog
MSI B360M PRO-VDH INTEL B360, DDR4, LGA1151v2, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, HDMI, DVI-D, D-SUB microATX Anakart - inventus
Intel Core i5 8400 2.8GHz 9MB Cache LGA 1151 Coffee Lake İşlemci

Sistem hakkındaki düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Bir de bu parçalar farklı sitelerde daha ucuza varsa linkini atar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dediğiniz üründen 2 adet sipariş edersem 8 GB olur tam istediğim gibi olmaz maalesef. Onun dışında öneriniz için teşekkürler peki bu RAM anakartım için uyumlu mudur?
Kusura bakmayın 4 GB atmışım 8 GB sanıp :D 2133 MHz bulabilirsin 16 GB 950 TL gibi bir fiyata ama performans kaybı yaşarsın frekanslardan dolayı. Eğer sıkıntın yoksa az kullanılmış ikinci el bile alabilirsin. Onun harici dual channel daha iyi olur. Yani tek 16 GB yerine 8X2.
Vatan, Mediamarkt gibi siteler stokta olmadığın da fiyatı rastgele yazıyorlar diye biliyorum. Mesela bir ara 1 TB HDD Vatan'ın internet sitesinde 23 TL'ydi. Tabii ki stokta yok diye öyle gözüküyor.

O Ram'lerin stoğu yok diye fiyat öyle. Stoğa gelince Ram'ler inanılmaz derecede artacak fiyatı. İşlemci, anakart ve Ram için toplam bütçeniz nedir?
RAM dışındakileri kesin alacağım. Önereceğiniz RAM fiyatı 1000 TL'yi geçmesse çok iyi olur. Sistemimi yakın zamanda yükseltme fırsatım olmayacağı için 2x8 ve 2666 Mhz düşünüyorum.

Vatan, Mediamarkt gibi siteler stokta olmadığın da fiyatı rastgele yazıyorlar diye biliyorum. Mesela bir ara 1 TB HDD Vatan'ın internet sitesinde 23 TL'ydi. Tabii ki stokta yok diye öyle gözüküyor.
Hayır, RAM gayet güzel. Kampanya olabilir o yüzden ucuzdur. Şimdi farkettim stokta yokmuş.
Teşekkürler :)

Dediğiniz üründen 2 adet sipariş edersem 8 GB olur tam istediğim gibi olmaz maalesef. Onun dışında öneriniz için teşekkürler peki bu RAM anakartım için uyumlu mudur?
Kusura bakmayın 4 GB atmışım 8 GB sanıp :D 2133 MHz bulabilirsin 16 GB 950 TL gibi bir fiyata ama performans kaybı yaşarsın frekanslardan dolayı. Eğer sıkıntın yoksa az kullanılmış ikinci el bile alabilirsin. Onun harici dual channel daha iyi olur. Yani tek 16 GB yerine 8X2.

Çözüm
8x2 düşünüyorum ben de. Sanırım attığınız RAM'i satın alacağım. :) İkinci el düşünmüyorum 0 alıp rahat takılmak amacım. Önerileriniz için teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı