i5 8400 ve GTX 1060 sistem nasıl?

asum812

Kilopat
Daha fazla  
Bir hafta kadar önce kendime güzel bir PC topladım ancak PC hakkında bazı sorularım var.
PC:
  • i5 8400 2.8 GHz işlemci
  • 8 GB DDR4 2400 Mhz RAM
  • GTX 1060 6 GB OC V1 Ekran kartı
  • MSI H310M PRO-VD Anakart
  • Zalman Z3 Plus 600w kasa
İlk olarak PC nasıl olmuş? Hangi üst segment oyunlarda yaklaşık kaç FPS alırım?

Parçalar birbirleri ile uyumlu olmuş mu? Kullanmaya başladığımdan beri The Witcher 2 oyununda bazı ufak FPS düşüşü yaşadım. RAM ile alakalı olabilir mi?

Son olarak da kasa hakkında hiçbir fikrim yok, içindeki güç kaynağı ne kadar kalitelidir? 80+ olmaması başta korkuttu beni çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir hafta kadar önce kendime güzel bir PC topladım ancak PC hakkında bazı sorularım var.
PC:
  • i5 8400 2.8 GHz işlemci
  • 8 GB DDR4 2400 Mhz RAM
  • GTX 1060 6 GB OC V1 Ekran kartı
  • MSI H310M PRO-VD Anakart
  • Zalman Z3 Plus 600w kasa
İlk olarak PC nasıl olmuş? Hangi üst segment oyunlarda yaklaşık kaç FPS alırım?

Parçalar birbirleri ile uyumlu olmuş mu? Kullanmaya başladığımdan beri The Witcher 2 oyununda bazı ufak FPS düşüşü yaşadım. RAM ile alakalı olabilir mi?

Son olarak da kasa hakkında hiçbir fikrim yok, içindeki güç kaynağı ne kadar kalitelidir? 80+ olmaması başta korkuttu beni çünkü.
Öncelikle hayırlı olsun.Parçalarınız uyumlu olmuş.Güç kaynağı hakkında pek bilgim yok fakat kasanız kaliteli bir kasa.Fps düşüşleri bence ramden alakalı işlemci ve ekran kartına göre düşük kalmış bence 16 GB olmalıydı.Pubg Fortnite gibi oyunlarda en yüksek ayarlarda (ultra) rahat 70fps civarı alırsınız .Bunu i3 8100 GTX 1060 6gb 16 GB
Ramlı sistem toplayan arkadaşımın Pubg ultra ayarlarda 60-70 FPS alması üzerine söyledim kısacası yeni nesil oyunlarda işlemciniz yüksek olduğu için Ram 8gb bile olsa rahatça yüksek ayarlarda oynarsınız

Bizzat aynı sisteme sahibimi, birkaç anektod vereyim.

-Bu sistem için dual channel çok önem taşıyor. GPU kullanımı olarak büyük fark oluyor.
-AC Origins High-Very High ayarlarda 40-45 FPS alırsın. Dual channel yaparsan 60-65.
-FF XV High ayarlarda 40 FPS. Dual channel ile 50-55.
-CSGO'da bir sorun yoksa sistemde, 250+ sabit FPS ile beraber, 5vs5 maçlarda 300-450 arası değişken bir FPS değeri alman gerekir.

Kıssadan hisse, bir an önce para biriktirip ikinci bir RAM'i almalısın. Dolar da çığırından çıkmadan.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı