i5 8400 ve GTX 1070 sistem toplama

Ben şahsen i5 almadan yanayım. O sisteme o kadar para vermek doğru değil diye düşünüyorum. Çünkü sistemde:
R5 1600 olması
8 GB RAM olması
Ana kartta 4 slot bulunmaması
Kasanın kaliteli olmaması
Gibi şeylerden ötürü önermiyorum değil de daha iyisi varken neden bu olsun diye düşünüyorum.

İ5 8400 ve gigabyte windforce gtx 1070 kullanıyorum. Batterfield 1 gibi bir oyunda bile gpu 100 de 100 ken, işlemcim en fazla yüzde 88 e kadar çıkıyor, yani sorunsuz kullanabilirsiniz. Tahminimce i5 8400 işlemci, gtx 1070 ti ye kadar kaldırır

Evet internette biraz araştırdım 1070ti ye kadar stabil çalışıyor. Sanırım ilk postumda paylaştığım parçaları almak en mantıklısı indirim döneminde güzel fiyatlar yakalarsam bu sistemi kurup en azından 4-5 yıl arkama yaslanır kullanırım sistemi. Elim rahatlayınca +8gb ram takviyesi ile beni uzun süre götürür bu sistem.
en ucuz Gigabyte GTX1070 8GB WindForce OC Ekran Kartı

ekran kartı için şöyle bir fiyat buldum ama site güvenilirliğinde şüpheliyim.

Evet banada riskli geldi orası şikayetvar.com'da problem olmuş bazı satışlarda güven vermiyor.
Sisteme birde UPS düşünüyorum ama elimde bir adev 650VA UPS var yeterli gelir mi yoksa yükseltmelimiyim

Son düzenleme:
i5-8400 işlemci gtx1070 ekran kartı diğer bileşenlerde ilk yazımda yazdığı şekli ile almaya karar verdim.Yaşadığım yerde çok fazla elektrik kesintisi yaşadığım işinde 650VA lık UPS kullanacağım. Pazar gününden itibaren parçaları ayrı ayrı almaya başlayacağım sonra toplatacağım bir bilgisayarcıda. En mantıklısı bu şekilde olacak sanırım.

i5-8400 işlemci gtx1070 ekran kartı diğer bileşenlerde ilk yazımda yazdığı şekli ile almaya karar verdim.Yaşadığım yerde çok fazla elektrik kesintisi yaşadığım işinde 650VA lık UPS kullanacağım. Pazar gününden itibaren parçaları ayrı ayrı almaya başlayacağım sonra toplatacağım bir bilgisayarcıda. En mantıklısı bu şekilde olacak sanırım.

i5 8400 yerine R5 2600 tercih et. Hem daha ucuz hem daha performanslı bir işlemci.

Ryzen işlemci fiyat olarak uygun olabilir. Ryzen 5 2600 4.2 GHZ OC ile i5 8400 kafa kafaya gidiyor.Ancak düşük GPU kullanımı Ryzen işlemcilerin laneti resmen.
Bir ara forumda konular patlamıştı. Ryzen işlemciler ile donma- takılma yaşayan bir çok insan var.
Ryzen in kendini biraz daha geliştirmesi lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı