1070 Ti takılacak diye bellekler 8 GB, SSD yok. 1070 Ti gibi bir kartla zaten üst seviye oyunlar oynarsınız. Haliyle 8 GB artık alt sınır diyebilirim. Ben 8 GB kullanıyorum misal, bazı oyunlarda ufak droplar yiyorum.
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Eğer ileride RAM ve SSD için bütçe ayrılıp eklenirse bence gayet mantıklı bir seçim olacaktır. Neden SSD ve Ram için bir miktar da olsa oyun performansından kayıp yaşayalım ki. Ben olsam bir süre idare edip sonradan takardım yani.
Toplama bir şekilde 1070 Ti sistem toplanır aynı fiyata. Üstelik daha kaliteli bileşenler ile birlikte. Ancak ilerde yine 8 GB bellek takviyesi yapmak zorunda kalacaksınız. Değişen bir şey olmayacak.
Toplama bir şekilde 1070 Ti sistem toplanır aynı fiyata. Üstelik daha kaliteli bileşenler ile birlikte. Ancak ilerde yine 8 GB bellek takviyesi yapmak zorunda kalacaksınız. Değişen bir şey olmayacak.
Açıkçası kullanım alanına bağlı bir durum bu. Genellikle oyun odaklı bir sistem varsa kafanda i5 8400 biraz daha önde (2. nesil Ryzen serisinde durum ne olur bilemiyorum.) Hem oyun hem render odaklı bir sistem varsa kafanda intel üzmez fakat ryzen daha mantıklı olur bu durumda.
Kusura bakmayın ama oyun amaçlı istediğiniz için daha iyi diyemeyeceğim. Ama hoşunuza gittiyse alın yinede sağlam bir sistem.
Videoyu azcık ileri sararak aradaki farkı görebilirsiniz.