Çözüldü i5 8400 Ve RX 570 Uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
Resimdeki işlemci ve anakartını ASUS ROG STRIX RX570 4 GB ekran kartım için alacağım, ekran kartıma darboğaz yapar mı işlemci? Ve monitörümü HDMI olarak kullanıyorum bu anakartta mevcut mu? Fiyat olarak 1400 yazmış ancak 1000 gibi alabilirim diye düşünüyorum.

6100 ile Far Cry Primal'de her şey Ultra'dayken 60 FPS alıyorum çok hareketli ortamlarda 50 FPS, demek ki bu işlemci ile 80 FPS rahat alırım

Bu arada evet GTA V'da ekran kartım aniden %1 kullanım oluyor bazen %30'da takılıyor, her şeyi Ultra yaparsam bu sefer yük ekran kartına binip kullanımı %99 yapıyor ama işlemci kullanımıda %85 olduğu için 40 FPS alıyorum haliyle araç sürerken.

6100 ile Far Cry Primal'de her şey Ultra'dayken 60 FPS alıyorum çok hareketli ortamlarda 50 FPS, demek ki bu işlemci ile 80 FPS rahat alırım

Bu farkı daha çok işlemciye yük bindiren GTA V, Battlefield V, PUBG, Far Cry 5, Hitman 2, Assassin's Creed Origins gibi oyunlarda ciddi bir şekilde hissedersiniz, RX 570'i tam anlamıyla kullanamadığınız diğer oyunlarda da yine önceki yaşadığınız darboğaz oranına bağlı olarak, kalan eksikliği FPS artışı olarak kompanse edebilirsiniz.

Orada ince nokta MSAA ve advanced settings ayarlarını kapalı tutacak şekilde ayarları nromal veya yüksek seviyede tutarak FPS artışı yakalamak, tabii bu durumu i3 6100 kaldıramadığı için, takılmalar, GPU oranında düşmeler şeklindeki performans kayıpları ekranınıza yansıyordu. Şu an i5 8400 ile normal ayarlarda 100 FPS bandını RX 570 ile rahatlıkla aşabilirsiniz, eğer 144 Hz bir monitörünüz de varsa akıcılığın keyfini çıkarabilirsiniz.

Son düzenleme:

Merhaba satıcı sanırım başka birine satmış ürünü i5 9400F nasıl bir işlemcidir sıfır fiyatı 1190₺ gibi bir rakama buldum. Yanına da anakart alacağım sizce bu şekilde bir yol izlesem nasıl olur? i5 8400'den güçlü bir işlemci midir i5 9400F?

Hemen hemen benzer güçte işlemciler, 8400'ün bir nesil sonraki versiyonu da denilebilir. RAM hızınız yüksek olsaydı R5 2600 alın derdim ama 9400F'i de alabilirsiniz sorun olmaz.

Hemen hemen benzer güçte işlemciler, 8400'ün bir nesil sonraki versiyonu da denilebilir. RAM hızınız yüksek olsaydı R5 2600 alın derdim ama 9400F'i de alabilirsiniz sorun olmaz.

Normalde i5 8400 alacaktım ama satıcı vazgeçti bende anlamadım. 9400F daha güçlü diyorsanız onu alacağım ha yok 8400 derseniz onu alacağım yanına da sonradan foruma konu açıp anakart tavsiyesi istiyeceğim. Hangisinin daha iyi olduğuna dair bir bilginiz var mı?

9400F 1190₺ gibi bir rakama sıfır buldum.

9400F bir tık daha iyidir, ama aralarında yok denecek kadar az bir fark var, oyun oynayacaksanız hissetmezsiniz bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…