i5-8500 sisteme PSU önerisi

Dediğin sistemler için önerdiğim PSU gayet yeterli. Yalnızca sonradan sistemini daha güçlü bir ekran kartı veya başka bileşenlerle yükseltmeyi düşünüyorsan, o zaman PSU'su yüksek wattlı bir kasa almak mantıklı olabilir.

Dediğin sistemler için önerdiğim PSU gayet yeterli. Yalnızca sonradan sistemini daha güçlü bir ekran kartı veya başka bileşenlerle yükseltmeyi düşünüyorsan, o zaman PSU'su yüksek wattlı bir kasa almak mantıklı olabilir.
Hocam peki şimdiden PSU'su yüksek wattlı bir kasa alsam şu anki sistemde sıkıntı çıkar mı?

Hocam peki şimdiden PSU'su yüksek wattlı bir kasa alsam şu anki sistemde sıkıntı çıkar mı?

Hocam eğer ki aldığınız PSU kaliteli ise mesela 80 Plus sertfikası varsa sıkıntı çıkmaz hatta avantaj bile sağlayabilir. Bilgisayarınız donanımları ne kadar güç tüketiyorsa PSU'da o kadar güç verir.

Hocam eğer ki aldığınız PSU kaliteli ise mesela 80 Plus sertfikası varsa sıkıntı çıkmaz hatta avantaj bile sağlayabilir. Bilgisayarınız donanımları ne kadar güç tüketiyorsa PSU'da o kadar güç verir.
Hocam dediğinize göre bu alınır mı? 80 Plus da varmış,

Bir de gördüğüm diğer kasalarda PSU değeri yazmıyor, bu kasalarda PSU'da olmuyor elle kendimiz alıyoruz galiba. Yanlış mıyım hocam? Alta bıraktım,

Hocam üstteki kasa Micro ATX yani küçük mesela bazı ATX boyutunda anakartlar olmayabilir. Ve büyük ekran kartları takamazsınız. Eğer ki güçlü işlemciler takacaksanız yeterli olmayabilir PSU. Fakat başta dediğiniz parçalar gayet yeterli olacakdır ve kolayca takabilirsiniz. Alttaki kasada ise PSU'suz geliyor yanlışınız yok hocam.

Hocam öyle diyorsanız paraya biraz kıyacağım gibi duruyor. Kasa almışken tek seferlik almak istiyorum. Şu an aklımda,
Bu ikisini almak var ama ikisi birbirine oturmama, uyumsuzluk gibi şeyler yapmazlar değil mi hocam? Rahatça kullanabilirim.

Hocam bu ikisi tamamen uyumlu. Kasa ATX uyumlu PSU destekliyor, PSU da zaten ATX formatında. Hiçbir uyumsuzluk olmaz, rahatça kullanabilirsin. Kablo yerleşimi de güzel olur bu kasada, zaten 6 fanla hava akışı da çok iyi. 650 wattda dediğiniz parçalara gayet yeterli olur. Gönül rahatlığıyla alabilirsin yani. Fakat.
Başta dediğiniz Dell kasanın anakartı uyumlu olmaz bu anakartlar Dell'in özel üretim anakartları. Bu anakartları normal kasalarda kullanamazsınız bu kasayı alacaksanız yeni anakart almak durumunda kalabilirsiniz.

Hocam dediğim gibi gelen ekran kartına bağlı ne gelicek bilmiyorum ben almayacağım için. 2080 SUPER gelirse işlemciyi de değiştireceğim. Hazır bunları yapmışken, kasayı da adam akıllı bir şey aliyim dedim. Oldu da 1650 gelirse, mATX olan kasayı almayı düşünüyodum da anakart olmaz diyorsunuz. Bu durumda elimde iki seçenek kalıyor, ya kasayı değiştirip yeni bi anakart alacağım ya da elimdeki kasaya dönüştürücü ile psu bağlayacağım. Kasa alıp yeni anakart seçeneğine kalırsam sizce ne alabilirim? Bütçem 4K civarında kalıyor.

Kasayı değişmene gerek yok. GTX 1050 ti alırsan çok rahat edersin. Watt kullanımı düşük olduğu için psu ya masrafın az olur. 300-350 W PSU bile işini görür rahat. Isınması da az bir kart ayrıca. Kasa değişme ihtiyacın ortadan kalkar sorun ısınma falansa. Bence tek ekran kartı alsan yeter. 1050 ti sana son 4-5 yılı saymazsak çoğu oyunu oynatır. Tekken 7 falan rahat oynarsın mesela gta 5 falan 100-130 fps lerde oynarsın. Eğer para dökecekseniz PSU ya karta falan sıfırdan sistem toplamak daha mantıklı olur. Eski sisteminize gidip o kadar para bayılmanın alemi yok.

Eğer PSU mu da değişmek istemiyorum dersen 250 W galiba şu anki PSU sizin önerebileceğim kart GTX 1030 olur. Ancak PSU eskidikçe falan ses konusunda rahatsız edecektir. Eğer çok sesliyse ikinci el 300 wattlık bir psu alın. Yanına bahsettiğim kartları takın tertemiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı