i5 8600 için GTX 1060 vs. RX 580

@hypergibi Monitörünüz 75 hz yani sizin için 150 FPS ve 200 FPS arasında fark olmayacak. Çünkü monitörünüz 75 işleyecek. Arkadaşın atmış olduğu sistem de gayet iyi.

@hypergibi Monitörünüz 75 hz yani sizin için 150 FPS ve 200 FPS arasında fark olmayacak. Çünkü monitörünüz 75 işleyecek. Arkadaşın atmış olduğu sistem de gayet iyi.

Yani tabikide dostum doğrudur. Ancak ben 60 Hz monitörde Intel I5 7600 / 1050Tİ ile çok iyi verim alıyordum. Orda aldığım verimi o oyunda yaşayabileceğim bir sistem lazım şuanda yani o zaman 3bine toplamıştım şuanda bütçeyi biraz daha yükselttik malum piyasada pahalı.

I5 7600
1050Tİ
B250G anakart
8 GB RAM vardı ve tüm oyunlarda akıcı bir performans alıyordum. Özellikle CS:GO'da Intele geçtikten sonra değişimi gördüm. O yüzden korkum oluyor sadece tek oyun CS:GO'da yoksa herhangi bir şüphem yok diğer oyunlarda AMD'de test ettim ve gayet akıcı ve güzeldi.

@hypergibi O testlerde AMD'nin size göre kötü olmasının birçok sebebi olabilir. RAM hızı düşüktür, AMD kısmında RAM hızının yüksek olması lazım ki performans fazla olabilsin. FPS dropları RAM kaynaklı olabilir. Ya da CS ile alakalı olabilir. Ama dediğim gibi ekran kartınız yüksek ve istediğiniz FPS değerlerini Ryzen 2600 ile alacaksınız emin olun. Herhangi bir tereddütünüz olmasın.

@hypergibi O testlerde AMD'nin size göre kötü olmasının birçok sebebi olabilir. RAM hızı düşüktür, AMD kısmında RAM hızının yüksek olması lazım ki performans fazla olabilsin. FPS dropları RAM kaynaklı olabilir. Ya da CS ile alakalı olabilir. Ama dediğim gibi ekran kartınız yüksek ve istediğiniz FPS değerlerini Ryzen 2600 ile alacaksınız emin olun. Herhangi bir tereddütünüz olmasın.

Aynı sistem durdu üstüne Asus B250G ve Intel i5 7600 aldım. Bildiğin bilgisayar şaha kalktı diyebilirim.

1080p ise Intel biraz önde ama fiyatlara bakacak olursak pek alınacak gibi durmuyor. Eve geçince detaylı bakarım.

Reis senin de cevabını bekliyorum müsait olduğunda. Bütçede 4400-4500 TL arası devam ediyor gibi gözüküyor şuanda bi tık üstüne de çıkabilirim şu an net bir şey belli değil. Ucuza sağdan soldan parça toplamaya çalışıp kendim toplayacağım ürünleri en ucuz yerlerden indirimleri kovalayacağız anlaşılan. Her yere gidip fiyat alacağım hafta sonu.

Aslında ben Intel'den memnundum. Yani şöyle o yukarıda arkadaş bi sistem paylaştı benimde kafama yattı. Sadece AMD'de yaşadığım sorun yüzünden reddetmek zorunda kaldım. Sonra yorumlar olumlu geldi.

I5 8600 ya da AMD Ryzen 5 2600'den yola çıkılacak gibi gözüküyor. Sen de bir işlemci önerirsen sevinirim.

Benim amacım şuanda CS:GO'da kasmaması işlemci anakart veya ne biliyim herhangi bir parçanın birbiriyle uyuşmazlık yapmaması.

Teşekkür ederim şimdiden.
1080p ise Intel biraz önde ama fiyatlara bakacak olursak pek alınacak gibi durmuyor. Eve geçince detaylı bakarım.

Reis iyi geceler. Yorum yapmamışsın bekle bekle yazayım dedim belki sabah görüp dönüş yaparsın :) Bütçe bu arada 4000-4500 TL arasında monitörüde 144 hz yapabilirim. Sıkıntılar çok büyükmüş ya ucuza ürün bulamıyoruz bi kaç parçayı bile ikinci el alasım var :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı