Sucrofe
Kilopat
Intel tekli çekirdekte, AMD çoklu çekirdekte daha iyi. Oyunlar şimdilik tekli çekirdeğe baktığı için Intel daha performanslı oluyor ama Ryzen 5 2600'ün sizi üzüceğini düşünmüyorum ki bence bu işlemciyi tercih etmek daha mantıklı. Önerdiğim sistemde 16 GB RAM, Ryzen 5 2600, B450m anakart, RX 580 8g var ve 4600 TL tuttu, bu bütçeye alınabilecek en iyi sistem sizin için. Ön yargınızı bir köşeye bırakmanızı ve AMD'ye bir şans daha vermenizi tavsiye ediyorum.Dostum merhaba,
Önerin için teşekkür ederim.
Ancak Ryzen ilk pc topladığımda kullandığım bir işlemci idi. Fakat mesela direk CS:GO için konuşacağım Intel ile arasında dağlar kadar FPS farkı gördüm.
Eski sistemim;
- I5 7600
-8 GB Ram 2400 mHz
-1050TI
-asus b250g anakart
FPS sürekli fps max0 da 999 fps sabitleyince 300'de kalıyordu düşmüyordu.
Fakat AMD Ryzen serisinin Ryzen 3 2400 diye hatırlıyorum CS:GO'da aşırı donmalar yaşattığını söyleyebilirim. Yani diğer oyunlarda tabikide donmalar olmuyordu. Fifa 18'de vs. ancak CS:GO'da hiç memnun kalamadım. Yani o akışkan oyun yok oldu. Şimdi AMD'ye güvenip CS'de oynadığım için pek alasımda gelmiyor açıkcası...
Önerdiğim sistemde bileşenler birbirine uyumlu mu bilmiyorum ama uyumlu değilse küçük bir oynama ile halledilir. Araştırılması lazım.