i5 8600 için GTX 1060 vs. RX 580

Intel tekli çekirdekte, AMD çoklu çekirdekte daha iyi. Oyunlar şimdilik tekli çekirdeğe baktığı için Intel daha performanslı oluyor ama Ryzen 5 2600'ün sizi üzüceğini düşünmüyorum ki bence bu işlemciyi tercih etmek daha mantıklı. Önerdiğim sistemde 16 GB RAM, Ryzen 5 2600, B450m anakart, RX 580 8g var ve 4600 TL tuttu, bu bütçeye alınabilecek en iyi sistem sizin için. Ön yargınızı bir köşeye bırakmanızı ve AMD'ye bir şans daha vermenizi tavsiye ediyorum.

Önerdiğim sistemde bileşenler birbirine uyumlu mu bilmiyorum ama uyumlu değilse küçük bir oynama ile halledilir. Araştırılması lazım.

yani dostum kesinlikle doğru söylüyorsun. 16 GB ram eklemesi ve ekran kartı bir tık daha iyi sanırsam...

Eski aldığım sistemdede uyumsuzluk konusunu düşünmüştüm. Belkide anakart işlemci uyumsuzluğu oluyor diye tahmin etmiştim. Ancak herhangi bir sonuca varamayınca valla 3.günü satıp intele döndüm.

Pekala bu ürünlerin birbirine uyum sağlayıp sağlayamadığını nasıl anlayabiliriz acaba?

Seçili olan RAM'lerin anakarta uyumlu olup olmadığına seçili olan anakart firmasının sitesinden bakılması gerekiyor. Bir de güç kaynağında 8+8 pin olayı mı ne var sanırım. Benim de bilgim yok pek bu konuda açıkçası.

pekala dostum çok teşekkür ederim senden ve diğer arkadaşlardan şimdi çıkmaza girdik. CS:GO'da gerçekten Intel fark ediyor diye tahmin ediyorum izlediğim şeylerde vs. kararı artık son saniye verip RX 580'den yana kullanıcaz

Hocam CS:GO dediğin oyun ne ki, çok rahat oynatır yani yüksek FPS'lerde. Monitör 240 hz olmadıktan sonra kafayı CS:GO'daki FPS'e takmaman lazım.

Yani ağırlıklı olarak o oyuınu oynadığım için ordan sürekli yola çıkıyorum diğer oyunları zaten AMD gözü kapalı takır takır oynatır. Ama başımdan öyle bir olay geçince artık uyumsuzluktan mı yoksa OC yapmadığım içinmi öyle düşük verim aldım bilmiyorum ama gerçekten o duruma çok sıkılmıştı. Şimdi ağırlıklı CS oynadığım içinde Intel istiyordum açıkcası.

@hypergibi CS üzerinden değerlendiriyorsunuz fakat atladığınız bir şey var. Ekran kartınız RX580 yani bu ekran kartı size oyunu 250+ FPS de oynatacaktır. İntelin katkısı ne olabilir belki 270+ olur. Bu arada monitörünüz kaç hz değerine sahip? Piyasadakilerin en hızlısı 240 hz. RX580 zaten bunun üstünde FPS vereceği için içiniz rahat olsun.

Almayı düşündüğün ekran kartı RX 580 zaten hocam, RTX 2080ti değil. Ryzen 5 2600 çok rahat besler o kartı. Sistemi AMD kurmanı öneriyorum.

Monitör 75hz 1ms olarak aldım.
ASUS VP228QG 21,5" 1ms 75Hz
modelini

Sucrofe'nin önermiş olduğu sistemi diğer arkadaşlarda onayladı gibi. Yani bi uyumsuzluk yaşanır mı anakart işlemci arasında bilgim yok işte Yani akıcı donma takılma olmadan bir CS oynamak isterim. Diğer oyunlarda bir problem yaşayacağımı zaten hiç düşünmüyorum. Son olarak eğer onaylayan varsa Ryzen 5 2600'ü onun üzerinden yola çıkıp arkadaşın paylaşmış olduğu sistemi kurabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…