i5 8600K Bilgisayar Toplama ve Sıvı Soğutma Tavsiyesi

NoticeMeSenpai

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle çok kararsız kaldığımı belirtmek isterim. Soğutma seçenekleri arasında, hatta bir ara hava soğutmayı düşündüm sıvı soğutmada sızıntı ve pompa problemleri olduğunu duyunca fakat kasanın tam ortasında kocaman bir görüntü kirliliği yaratıyordu gözümde, ondan eledim diyebiliriz. Ama yine de hava soğutma için düşündüğüm ürüne buradan bakabilirsiniz.
Ayrıca bu benim ilk bilgisayar toplama deneyimim, topladığım sistem için tavsiye verirseniz sevinirim.
Bu arada soğutucu için bütçe en fazla 600, siz yine 500-400 gibi fiyatlar önerirseniz daha iyi olur, ayrıca işlemciye biraz zaman geçene kadar overclock yapmayı düşünmüyorum performansta eksiklik hissettiğimde yapacağım.
SSD için yukarıda belirttiğim var olanı kullanacağım işletim sistemini ve programları kuracağım oyunlar, filmler vb. HDD'ye kuracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Noctua NH-D15 çok başarılı bir soğutucu fakat çok büyük. Kasaya sığdığından emin olun.
Nepton 280L de başarılı bir soğutucu. 280mm destekliyorsa kasa, kullanabilirsiniz.

Anakartı, bütçeniz varsa AORUS Ultra Gaming yapmanızı öneririm.

Noctua NH-D15 çok başarılı bir soğutucu fakat çok büyük. Kasaya sığdığından emin olun.
Nepton 280L de başarılı bir soğutucu. 280mm destekliyorsa kasa, kullanabilirsiniz.

Anakartı, bütçeniz varsa AORUS Ultra Gaming yapmanızı öneririm.

Anakarta o kadar bütçe ayırmak istemiyorum çünkü bildiğim kadarıyla Z370 ler intelin bundan sonraki çıkaracağı işlemcilerle çalışmayacak şuan aldığım işlemci dışında yeni çıkmış yeni nesil bir işlemciyle uyumlu olmayacak bir anakarta o kadar para vermek istemiyorum.

Teşekkürler tavsiyeleriniz için verdiğiniz site güvenilir midir? Çünkü baktım baya ucuz diğer sitelere kıyasla dediğiniz gibi gidip 1060 yerine 1070 alabilirim sizin tavsiyelerinizle. Bu arada kasayı değiştirmeyi düşünmüyorum ama monitör baya hoşuma gitti Viewsonic iyi bileşenler kullanıyormuş diye de duydum. SSD zaten mevcut onu silebiliriz listeden yazmıştım yukarıda görmemişsiniz ondan daha da ucuza geliyor.

270R başarılı ve 170 mm yüksekliğe kadar soğutucu destekliyor. NH-D14 veya 15 sığacaktır. Önerim de bunlardan biri olur. Yalnız LED'li RAM'leri engelleyebilir.

Bir şey merak ettim 270R radyatör olarak 360mm, 240mm ve 120mm destekliyor diyor şimdi ben gidip 280mm radyatörü 360mm ye takamaz mıyım ayarı yok mudur? Çünkü ön tarafa 120mm takan da görmüştüm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı