O hayal ettiklerin bütçeyi maalesef aştıracak. 6500 TL yazmıştın ilk başta. O hala geçerli olsa hayalin gerçek olabilirdi.
Palit kaliteli bir markadır. Alınabilir. Açıkçası Intel bir sistem toplamak isterdim. Ancak Gtx 1080 gibi bir kartı sonradan 2K veya 4K çözünürlüklerde kullanacağını varsayıyorum. O zaman pek fark olmaz Intel ile aralarında. İçerisinden çıkan soğutucu da iyidir.
Zaten bu önerdiğimi almak zorunda değilsin. Daha iyi sistemler de toplanabilir. Sadece bir öneri işte.
AMD'nin tüm Ryzen işlemcileri O.C. edilebiliyor. 1080p çözünürlükte %10 ila %15 arası fark atıyor Intel. Ama işte ilerde monitör değiştireceğin için, yüksek çözünürlüklerde pek fark olmayacak.
Bu arada 8600K alacak bütçen olsaydı, onu al derdim. İ5 8400 almak pek mantıklı gelmiyor bana. Saf güç olarak R5 1600 daha güçlü ve ekstradan çekirdek sayısı ile sistemini yükseltmeye daha uygun bir platform sunuyor. Çekirdek demeyelim de Thread diyelim.
Anladım ama söylediğim gibi yaklaşık 2 yıl daha 144Hz 1080p olarak kullanmaya devam edeceğim. Tek korkum darboğaz sıkıntısı olup bana oyunu zindan etmesi. Zaten oynadığım oyun tarzı FPS. Battlefield 1, COD serisi gibi.
İ5 8400 gtx 1080 için yeterli olur mu ? Darboğaz için sordum vede oc desteği olmayacak sanırım rica etsem 5500 tl intel sistem toplarmısınız ? SSD ve Sabit diskim mevcut.