Çözüldü i5 8600K sisteme R7 5800x3D güncellemesinden 2 gün sonra PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kerememel12

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
24
SSD veya HDD modeli
kingston exercusia
Ekran kartı
2080
Anakart
x570s ud
İşlemci
ryzen r7 5800x3d
2 gün önce bilgisayarıma upgrade yaptım i5 8600K'den Ryzen R7 5800x3D ve X570s anakarta geçtim. 2 gündür çok güzeldi.
Ama akşam PC'yi kapatığımda tekrar açamadım açılıyor ama sankı PSU yetmiyormuş gibi bütün fanlar fulde dönüyor ve BIOS bile göremiyorum. RAM'leri çıkar tak SSD USB'ler sıvı soğutma her şeyi denedim ve 2080'i çıkardığımda Ryzen dahili grafık kartı yoktu ama sesınden çalıştığını anladım tekrar taktım ve PC açıldı gayet normaldi. PC'yı tekrar kapattığımda tekrar aynı problem. Şu anda bilgisayarımı açmak için ekran kartını tak çıkar yapmam gerekiyor o kapanmadan once MSI'in OC scanerıyla oyun oynamıştım ama çok az bir hız aşırtma mevcuttu. 60 MHz kadar ve gayet serindi Driver Booster'dan o kapanmadan once driverda gunceledım ama sonrası yok. PC'yı zor bela açtım ve BIOS Update yaptım düzelmedi. Driverları yenıden kurdum yıne yok kı BIOS bile goremıyorum. Ekran kartını çıkartıp taktımda sankı ekran kartı gune daha soft başlıyor ve PC açılıyor çok garip. Oyun yuk altında hiçbir şey yok işin içinden çıkamadım. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
O araçları önermiyorum. PSU nedir? Ayrıca o donanımları değiştirkten sonra baştan temiz kurulum yaptın mı?
PSU Xigmatek'in 80 plus white 650 wat PSU.
2 gün kulandım ve formatı Rufus'tan yazdırdım sabahına format aticaktım ama o gece pc gitti.
Başka bir PSU ile denedim aynı problem. Başka bir ekran kartı ve RAM ile denedim yine aynı problem.
Bu gün itopyaya gideceğim, mağdur oldum. Kötü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi götürmediysen bir bir Update deneyelim.

Sistemi götürdüm adam anakarta kendi işlemcisini RX580 mavi Ripjaws kırmızı tahminimce 8'lik bir RAM taktı ve açılmadı, kendi işlemcimi taktı ve açıldı her şeyi denedi her turlu açıldı. Şok oldum adam denemediğim hiçbir şeyi denememişti. Topraklama dedi başka evde dene dedi ve beni yolladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı