i5 8600K ve GTX 750 Ti sistem toplama

Onur232323

Hectopat
Uzun suredir PC dunyasinda uzak kalan biri olarak PC toplamaya karar verdim son 1 aylik arastirmalar sonucu asagidaki bilesenlere karar kildim:
  • *Kasa : MasterBox Lite 5 RGB
  • *Islemci : Intel Core i5-8600K
  • *RAM: Vengance LPX 2x8 GB DDR4 3000 MHz
  • *Anakart : Asus Prime Z370 P
  • *SSD: SanDisk 120 GB
  • *Sogutucu : Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB
  • *Guc kaynagi : Cooler Master MasterWatt Lite 600 230V
  • Ekran karti: GTX 750 Ti (elimde mevcut bir sure idare eder diye dusunuyorum.)
  1. Sizce sistemde olmasi veya olmamasi gereken parcalar var mi? Herhangi oneriniz var mi yani?
  2. Anakartta RGB destegi yok ama kasada ve sogutucuda RGB var onlari kullanabiliyor muyum?
Devami aklima gelince yazarim. Simdiden tesekkurler herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bileşenler iyi. SSD daha iyi bir model seçilebilir. Samsung 850-860 Evo gibi.

Tesekkurler cevap icin peki rgb ye ne diyorsunuz. Diger uyumluluk sorularinin cevabini buldum ama boyle kucuk seyler pek bulunmuyor . Birde unutmusum bu sistem ile saglikli overclock yapabilir miyim?

Uzun suredir PC dunyasinda uzak kalan biri olarak PC toplamaya karar verdim son 1 aylik arastirmalar sonucu asagidaki bilesenlere karar kildim:
  • *Kasa : MasterBox Lite 5 RGB
  • *Islemci : Intel Core i5-8600K
  • *RAM: Vengance LPX 2x8 GB DDR4 3000 MHz
  • *Anakart : Asus Prime Z370 P
  • *SSD: SanDisk 120 GB
  • *Sogutucu : Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB
  • *Guc kaynagi : Cooler Master MasterWatt Lite 600 230V
  • Ekran karti: GTX 750 Ti (elimde mevcut bir sure idare eder diye dusunuyorum.)

1. Sizce sistemde olmasi veya olmamasi gereken parcalar var mi? Herhangi oneriniz var mi yani?
  2. Anakartta RGB destegi yok ama kasada ve sogutucuda RGB var onlari kullanabiliyor muyum?
Devami aklima gelince yazarim. Simdiden tesekkurler herkese.

Soğutucu + İ5 8600K yerine i7 8700 tercih edilmeli.

Cevaplar icin tesekkurler simdi arkadaslar siparislerim gelmeye basladi sogutucum geldi ilk simdi sorum su;

Masterbox lite 5 kasanin ondeki 3 fandan asagidaki ikisinin arkasina montaj yapacagim ama fan yonlerini nasil ayarlamam lazim pull push diye okudum oylemi olmasi lazim? Yani kasa fanlari hava cekecek radyatore sogutucu fanlari sicak havayi radyatorden cekecek detayli bilgi verirseniz cok makbule gecer?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı