i5-9300H 100 derece normal mi?

Asayiş Berkemal

Hectopat
Daha fazla  
Monster kullanıyorum, 2 kere servise gitti. Bakımları yapıldı, geldi sorun çözülmüyor. Temiz kurulum dediler, yaptım. Hala 100 dereceye çıkıyor, 90-100 arası genelde 95 üstünde seyrediyor. Servisi aradık bağlandılar laptopa ve bir şeyler yaptı. Yine düzelmedi bu bilgisayarın ömrünü kısaltıyorlar gibi duruyor. Anlamadım, anakart eriyecek bu arada bilmeyenlere söyleyim: Monster en kaliteli macunu kullanıyor bakımlar 5 gün önce yapıldı termal macunda değişti ama yine de 100 derece ne yapmalıyım sizce?
İşlemcim i5 9300H.
Laptop modeli v16.4.1 şu an satışta yok ve laptop 5 aylık. (teknik serviste konuştuğum kişi Intel 100 derece kabul ediyor onun için çok endişelenmeyin vs. şeyler söyledi FPS dropları az var Fortnite'da var ona rağmen bilmiyorum artık.)

Son düzenleyen: Moderatör:
100 derece Intel için bana göre fazla. Bende de Ryzen 7 4800H var ASUS'u kaç kere aradım işlemcim 95'lerde geziyor diye bana bu durumun normal olduğunu, AMD'nin bu sıcaklık hakkında herhangi bir problem olmaz diye açıklama yaptığını söyledi. AMD'nin sitesinde tjunction 105 derece gösteriyor, Intel'lerde 100 derece gösteriyor. Şahsi fikrim bu sıcaklıklar sıkıntılı sıcaklıklar. Monster en kaliteli macunu kullanıyor diyorsunuz, bence farklı bir macun ile kendiniz deneyin. Çünkü laptop'umun üstünde gelen macunu değiştirdikten sonra yük halinde 10 dereceye yakın düşüş oldu ve cihaz daha 7 aylıkken değiştirdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı