11400F 100 derece normal mi?

Bilgisayarın nasıl kendini yüksek sıcaklıktan kapatmadı hayret ettim hocam. Taş çatlasın 80 derece üstüne çıkmamalı ağır yükte benim düşünceme göre. Termal macun yenileyin. Aio sıvı soğutma ise büyük ihtimalle pompası bozulmuş.

RTX 3050, i5 11400F, 16 GB RAM bilgisayarımın özellikleri. Az önce 1 saat falan God of War oynadım. MSI Afterburner'da işlemci sıcaklığında 100 derece yazıyordu, normal mi sizce?

80 derece üstü büyük anormal macun yenileyin CPU soğutucusu oturmamış olabilir bu yüzden kontrol edin.
Kardeş 11. nesil işlemci macun Max 6 aylıktır. Ezbere iş yapma, alakası yok vidaları gevşek.

Her 2-3 ayda bir macun değişimi yapılması lazım yeni 6 aylık olsa dahi macun değiştirme 6-7 derece soğutur.

Son düzenleme:
Turbo mod yüzünden oluyormuş hocam normale aldıgımda 55-60 derece arası oyunlarda ama işlemci daha güçlüydü o şekilde şuan 2,6 ghz öyle 4,3 ghz ydi bu kadar abartı olmadan overclock yapabilir miyim

İşlemcinizin normal haliyle yani turbo boost ile 100 derecede çalışması fazlasıyla anormal bir durum. Turbo boost özelliğini kapatarak sadece kendinizi oyalıyorsunuz, bu işlemci o şekilde kullanılmaz.
Bir haftalık olduğunu söylemiştiniz bilgisayarın, aldığınız kişiyi yada alındığı firmayı arayın ve durumdan onlara bahsedin. Overclock vs. ile işiniz yok sizin, turbo boost özelliği açıkken işlemcinizi normal sıcaklıklarda çalıştırmayı başarsanız yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı