i5 9300H 93 derecede çalışıyor

Undervolt çekinilecek bir şey değil. Bana göre çoğu işlemden daha güvenli. En kötü BSOD yersin ya da sistem donar. Power tuşuna basılı tutup kapatırsan zaten sıfırlanıyor ayarlar. Denemekten çekinme. Fazlasıyla yararını gören biri olarak söylüyorum.
 
Aynı PC'ye ve aynı soruna sahibim. CS:GO ve Battlefront 2 oyunlarında test ettim. İşlemci kullanımı çok yüksek ve aşırı ısınıyor idi 94 dereceleri gördüm çözüm olarak şunları söyleyebilirim,

-8 GB tek kanal RAM yetersiz 16 GB çift kanal RAM'e yükseltmek gerek. Laptopta bir slot boşta yükseltme kolayca yapılabilir. Bu işlem birçok sorunu çözecektir.

-Thorttlestop ile CPU'ya undervolt yapın. Ben -135 mv undervoltlu kullanıyorum 5 derece daha soğuk. Undervolt işlemi zararsızdır, kesinlikle korkmayın, en fazla mavi ekran alırsınız PC kendini yeniden başlatır.

-Laptopu hava almayacak şekilde masa üzerine koymayın. Arka kapakta hava giriş yerleri olduğundan bunu kapattığınızda CPU çok ısınıyor. Ben oyun oynarken alt iki yanına kitap koyup yükselttim fazlaca işe yaradı bu yöntem. Tabi sağlıklı kullanım için kesinlikle soğutucu panel lazım altına.

-Bilgisayar Ayarları: Pil ayarlarından yüksek performansı seçin. Güç seçenekleri planlarından CPU kullanımını %100'den %99'a çekebilirsiniz. Ekran kartı 3D ayarlarını ayarlayın. Nitro Sense'den Max fan ayarlarında kullanabilirsiniz.

Ben bu ayarlarla 89 dereceyi geçirmiyorum CPU'ya oyunlarda. Ancak genel performans olarak memnun değilim. CS:GO'da 80 FPS'yi geçemiyorum. Eğer 16 GB çift kanal yükseltmesinden sonra da bu tarz sorunlar yaşarsam pv yi değiştirmeyi düşüncem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı