Çözüldü i5 9300H CPU sıcaklık dalgalanması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

-M.1618

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. i5 9300H işlemci ve GTX1650 ekran kartına sahip bir laptopum var. Oyunlarda genel olarak ortalama altı sıcaklıklar ve iyi bir performans alıyorum ancak oyunlarda bazen ara sahnelerde ya da ölünce yeniden devam edeceği zaman giren ara sahnelerde CPU sıcaklığı bazen 100 dereceleri görüyor sonra 70-75 derecelere iniyor. 98-100 derece sıcaklıkta kalması en fazla 5 saniye sürüyor, ara sahne bittikten sonra eski haline dönüyor ki ara sahnede FPS düşmesi vb. durumlar yaşamıyorum.
Sizce bu durum neden kaynaklı olabilir, yapabileceğim bir şey var mıdır? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Not: CPU'yu -0, 063 voltage undervolt ile kullanıyorum. Laptopun diğer özellikleri:

İşletim sistemi: Win 10 Pro X64 / işlemci: Intel Core i5-9300H / RAM: 16 GB DDR4/ ekran kartı: NVIDIA GTX 1650 (4 GB)

Sensörler bozuk olabilir ama bence değil. Ara sahnelerde sanırım aniden yük biniyor işlemciye tüm çekirdiklerine bundan da olabilir. Bu rehbere bakmanızı öneririm. Ayrıntılı okursanız sorununuz çözülecekdir ayrıyeten bu rehberimde undervolt işleminin nasıl yapıldığıda var.

Sensörler bozuk olabilir ama bence değil. Ara sahnelerde sanırım aniden yük biniyor işlemciye tüm çekirdiklerine bundan da olabilir. Bu rehbere bakmanızı öneririm. Ayrıntılı okursanız sorununuz çözülecekdir ayrıyeten bu rehberimde undervolt işleminin nasıl yapıldığıda var.

Teşekkür ederim, konuya baktım ancak hepsini yapmıştım zaten. Sorunumu Turbo Boost'u kapatarak çözdüm, sabit 2.3 GHz de oynuyorum ve bir sorun yaşamıyorum fakat Turbo Boost kapalı şekilde işlemcinin çalışması işlemciye herhangi bir zarar verir mi acaba?

Teşekkür ederim, konuya baktım ancak hepsini yapmıştım zaten. Sorunumu Turbo Boost'u kapatarak çözdüm, sabit 2.3 GHz de oynuyorum ve bir sorun yaşamıyorum fakat Turbo Boost kapalı şekilde işlemcinin çalışması işlemciye herhangi bir zarar verir mi acaba?
Tabiki hayır sadece performans kaybı olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı